Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №274 від 11.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Історія успіху

Олександр Гладкевич: "Визнання приходить до того, хто любить те, що робить"

Олександр Гладкевич: "Визнання приходить до того, хто любить те, що робить"

У вдалій назві будь-якої фірми більше мистецтва, ніж випадку, вважає директор спеціалізованої фірми “Радіопром” Олександр ГЛАДКЕВИЧ. Обрана ним назва - не маркетингове дивацтво, а історичний бренд радянської економіки: Радіопром - скорочена назва Міністерства радіотехнічної промисловості СРСР, до якого належав Рівненський радіотехнічний завод. Після розвалу Союзу і цілої галузі, що в складі ВПК інтенсивно працювала на оборону країни, це підприємство стало справжньою кузнею кадрів для ринкової економіки Рівненщини.

- На відміну від багатьох заводчан, - вважає Олександр Анатолійович, - нам пощастило: ми зберегли вірність професії - зайнялися таким бізнесом, який відповідає нашому фаху і приносить нам скромний, але стабільний прибуток. Ми - не бізнесмени, а кваліфіковані інженери авторитетної в минулому галузі. Завдяки своїй високій фаховій підготовці були піонерами в розвитку багатьох перспективних напрямків бізнесу на Рівненщині та за її межами - наприклад, супутникового телебачення.

- Розкажіть, будь ласка, детальніше про позиціонування “Радіопрому” на регіональному ринку технічних послуг.

- Крім супутникового телебачення, займаємося встановленням сигналізації - автомобільної та офісної, проектуванням і монтажем систем протипожежної сигналізації та відеоспостереження - побутового і промислового, систем захисту і контролю доступу (в тому числі ворота та приводи до воріт), надаємо радіодоступ до Інтернету.

- Прагнення людини захистити себе та свою власність вічне. Чи дбають рівняни про свої “домашні фортеці” та збереження від угону “чотириколісних друзів”?

- До нас заходив чоловік, у якого кілька разів вкрали автомобіль. Він вибрав сигналізацію за 500 гривень - і більше ми його не бачили. Водночас є люди, яким не шкода півтори тисячі доларів на захист улюбленої автівки - це вже не сигналізація, а справжній охоронний комплекс. Монтаж такого обладнання вимагає уваги і фахового підходу: сучасні автомобілі складні, часом у технічній документації виробник свідомо не ставить за мету детальний опис деяких ноу-хау, використаних у певній моделі автівки, тому досить часто наші майстри працюють “усліпу”. Що стосується квартир, то конкуренція на ринку пожежно-охоронних сигналізацій помешкань доволі висока, тож постійно доводиться шукати замовника. А знайшовши - переконати клієнта, образно кажучи, що новий “мерседес” не може коштувати стільки, як дитячий беушний велосипед.

- Чим вирізняються фахівці “Радіопрому” від персоналу подібних фірм?

- Кадрове ядро підприємства склали вихідці з радіозаводу - Андрій Закутаєв, Володимир Ан, Віталій Морозинський. Пізніше колектив поповнювався людьми (до речі, вони нас самі знаходили), які відповідали корпоративному духу фірми. Можливо, в “Радіопромі” не найвища в місті зарплати, проте люди отримують задоволення від роботи. Вони щасливі тим, що реалізували своє покликання. А це буває тоді, коли робота приносить не тільки радість творення, а й достаток у сім’ю.

Визнання приходить до того, хто любить те, що робить. Для нас головне - цікаве завдання і творчий підхід до його вирішення. Наприклад, ексклюзивна розробка і монтаж автоматичних дзвонів для Свято-Покровського собору в Рівному - абсолютно нестандартний виріб, виконаний майже з нуля. Ознайомившись у Києві з аналогом, виготовленим голландськими майстрами, ми створили значно дешевші, але не менш якісні за звучанням автоматичні дзвони, використавши для цього промисловий комп’ютер. Молоточки й надійна елементна база - теж вітчизняного виробництва.

- Чи є переваги в радіодоступу до Інтернету, який надає “Радіопром”, порівняно з “Інтернетом від “ОГО!”, що пропонує “Укртелеком”?

- Можливо, деякі пакети “Укртелекому” кращі від наших, але наші пакети без обмеження трафіку вигідніші від “телекомівських” за ціною. Крім того, радіодоступ до глобальної мережі - принципово нова технологія зв’язку, який здійснюється через зовнішню антену споживача, націлену на нашу базову станцію. Єдине тут обмеження - відсутність прямої видимості. Тоді як у пропонованій “Укртелекомом” технології є технічні обмеження на довжину лінії: яка б вона не була ідеальна, але - не більше трьох (!) кілометрів від стойки на АТС.

На жаль, не всі потенційні Інтернет-користувачі вписуються в цей параметр. До того ж, технічний стан мідних ліній проводового зв’язку бажає кращого. А тому майбутнє Інтернету - за радіодоступом до мережі. Ми надаємо цю послугу не тільки в Рівному, а й у Дубні, Костополі, Гощі, Острозі, а також за межами області - у Славуті та Шепетівці.

Нещодавно вібулися перші в Україні відкриті торги з продажу частот у діапазоні 5 гігагерц. Як переможець тендеру “Радіопром” здобув право ексклюзивного використання цього вельми перспективного частотного стандарту у Рівненській та Хмельницькій областях.

- Напевне, у Вас є клієнти, авторитет яких працює на імідж “Радіопрому”?

- На нашому рахунку - монтаж та обслуговування сучасних багатофункціональних охоронних систем відеонагляду і санкціонованого доступу на найпрестижніших об’єктах області, зокрема на підприємстві “Газотрон-Люкс” у Рівному; впровадження відомчої мережі радіозв’язку на Рівненській та Хмельницькій АЕС; обслуговування корпоративних каналів зв’язку та провідних Інтернет-провайдерів у регіоні, яким ми надаємо зв’язок із користувачами мережі.

11.01.2007Розмову вів Олександр ЛЕВЧЕНКО

Спеціалізована фірма "Радіопром": 33028, м. Рівне, вул. С. Бандери, 20. Тел. (0362) 234-147, 234-149; e-mail: radio@rivne.com



Рівне-Ракурс №10 від 11.01.2007p. 
На головну сторінку