Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №886 від 08.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Смерть під колесами

Смерть під колесами

На наших дорогах людей гине більше ніж на війні на Сході. Це правда, і ця правда не може не лякати. Не те, що смерть на війні легша за смерть на дорозі, ні, трагедія і горе близьких однакова, але ж…

«Смертельна дорожньо-транспортна пригода сталася другого листопада, близько 19 години на вулиці Севастопольська обласного центру.

Поліцейські на місці події встановили, що 39-річний житель села Обарів Рівненського району, керуючи автомобілем «Mercedes-Benz Vito» на вулиці Севастопольська здійснив наїзд на двох пішоходів. У результаті ДТП 16-рівнянка від отриманих травм загинула на місці події. Її однокласника із політравмою госпіталізували до реанімаційного відділення медзакладу Рівного. Медики оцінюють його стан як важкий.

Відповідно до медичного освідування водій перебував у стані алкогольного сп’яніння: алкотестер показав 2,75 проміле.

Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання. Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого. Слідчим слідчого управління підготовлено клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою».

Отже, в нас чергова безглузда смерть. Загинула дівчина, яка навіть не встигла вступити в доросле життя, а ще один юнак травмований. При цьому ми маємо справу не з якимось винятком. Практично кожного тижня в області трапляються ДТП із смертельними результатами. Так, трагедія на вулиці Севастопольскій особливо боляча, тому що загинула невинна дівчина, яка стала жертвою. Але чому в нас стільки таких невинних жертв. Звісно, можна говорити про винуватця аварії, який знехтував головним правилом для кожного водія – випив - за кермо не сідай. Однак, пив то він, скоріше за все не сам, а ті хто з ним пив, бачили, в якому стані чоловік сідає за кермо і не зупинили його. Саме це – байдужість оточуючих і є однією з головних причин більшості «п’яних ДТП». На кожній вулиці поліцейські пости не розставиш, але якщо прості громадяни, побачивши як п’яний сідає за кермо хоча б повідомлять про це в поліцію, або самі скажуть такому «водію» - «вийди з машини й пройдись пішки», в нас буде менше загиблих в страшних безглуздих аваріях, менше горя в родинах. Це ж так просто - не бути байдужими…

08.11.2018Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 08.11.2018p. 
На головну сторінку