Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №274 від 11.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Цинічний бізнес

Торгівля людьми

Торгівля людьми

Аби врятувати себе від сексуальної експлуатації, жінка пообіцяла привезти на своє місце трьох подруг

Рівненський міський суд завершив розгляд кримінальної справи за фактом торгівлі людьми. Двоє чоловіків, які протягом двох років продавали рівнянок представникам секс-бізнесу, засуджені до п’яти років позбавлення волі.

Більше десяти рівнянок потрапили в тенета двох рівненських торговців людьми. Чоловіки, налагодивши зв’язок із представниками секс-бізнесу європейських країн (Литва, Чехія, Італія, Польща), продавали рівнянок у борделі за тисячу та більше доларів. У всіх випадках жінки не знали, куди їх насправді везуть. Хоча були впевнені - на роботу прибиральниці, мийниці посуду, доглядальниці, але аж ніяк не секс-рабині. А заманювали жінок у пастку, оплачуючи їм вартість квитка, візи та оформлення закордонного паспорта.

Це єдиний на сьогодні приклад торгівлі людьми, які проживають на Рівненщині. Бізнес цей цинічний, але прибутковий.

Будьте обережні: людина - товар ходовий

За словами оперуповноваженої відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, УМВСУ в Рівненській області Анни ГРІМОВОЇ, тільки за минулий рік правоохоронці порушили 27 кримінальних справ за фактом торгівлі людьми.

Щоразу дивуєшся, наскільки ходовий товар - людина. Якщо мова йде про роботу за кордоном, виявляється, не варто довіряти навіть найближчій подрузі!

Начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними із торгівлею людьми, УМВСУ в Рівненській області, підполковник міліції Валерій ВОЗНЮК пригадав, як одна молода рівнянка, аби вирватися із сексуального рабства, пообіцяла сутенерам, що привезе на своє ж місце трьох жінок. З нею в обласний центр прибув посланець, який стежив за кожним її кроком. Жінка змушена була обманути своїх найближчих подруг, пообіцявши їм пристойну, добре оплачувану роботу за кордоном. Результат - усі троє потрапили в бордель.

З полону втекла завдяки клієнту

Якщо, не дай Бог, жінка потрапить у сексуальне рабство, їй необхідно будь-що спробувати звернутися в поліцію або в якусь жіночу організацію (на Заході їх багато). Можна також попросити допомогти клієнта. Було чимало випадків, коли це діяло.

- Одній із наших потерпілих вдалося втекти через вікно підвалу і дістатися до поліції, - пригадує пан Вознюк. - Інша жертва звернулася за допомогою до миротворців.

- Аби, виїжджаючи за кордон, не потрапити в халепу, необхідно оформляти документи через фірму, що має ліцензію, - продовжує підполковник міліції. - У Рівному їх лише чотири, решта - нелегальні. Якщо у вас виникнуть якісь питання стосовно торгівлі людьми, звертайтеся у відділ міліції. Наші телефони довіри: 29-28-65 та 29-27-38. Анонімність гарантуємо.

Днями на Рівненщині затримали мешканця Тернопільської області, який протягом 2006 року неодноразово переправляв до Польщі своїх землячок і продавав їх представникам секс-бізнесу.

За минулий рік за фактом торгівлі людьми рівненські правоохоронці порушили 27 кримінальних справ.

11.01.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 11.01.2007p. 
На головну сторінку