Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №888 від 22.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Вадим Рабінович: «19 народних депутатів презентували в раді депутатську групу «Опозиційну платформу - за життя»

Вадим Рабінович: «19 народних депутатів презентували в раді депутатську групу «Опозиційну платформу - за життя»

«Найближчим часом у Верховній Раді України буде оголошено про створення депутатської групи «Опозиційна платформа - За життя», до складу якої увійдуть 19 парламентарів, що є наступним кроком до створення великої політичної сили».

Про це заявили народні депутати Вадим Рабінович і Юрій Бойко в кулуарах парламенту у вівторок, 20 листопада.

Головним в цьому питанні лідер партії «За життя» Вадим Рабінович назвав консолідацію жителів південного сходу і центру країни. «Ми йдемо вперед і ми не зупиняємося. І сьогодні ви спостерігаєте за тим, як створюється нова політична сила, яка переможе і на президентських, і на парламентських виборах», - зазначив Вадим Рабінович.

На уточнююче запитання, хто ще приєднається до «Опозиційної платформи - За життя», Вадим Рабінович запевнив: «Ви побачите ще багато і політиків, і політичних сил, і різних об’єднань, в тому числі громадських».

У свою чергу народний депутат Юрій Бойко заявив: «Опозиція повинна бути опозицією, і в цьому питанні ми пішли вперед. Справа не в прізвищах, а в принципах, які ми сповідуємо, і будемо захищати. Сьогодні багато хто говорить, звинувачуючи нас у співпраці з владою . Але я хочу вам сказати: «Опозиційна платформа - За життя» пішла вперед, а «Опозиційний блок» Порошенка - залишився позаду. І нам все одно, хто очолить фракцію «Опоблоку» - це вже життя минуле. Ми ж йдемо вперед, як того вимагає суспільство, як того вимагають наші виборці. Більш того, ми впевнені, що будь-який рух назад або стояння на місці в сьогоднішніх умовах, створених цією владою, ставить нас у становище, коли ми нічого не можемо відповісти виборцю. А це неприпустимо. Тому дуже важливо, щоб всі опозиційні сили об’єдналися навколо новоствореної платформи. Про нас можуть багато говорити, звинувачувати в тому, що ми співпрацюємо з Порошенком і пропрезидентськими силами. Але це нас абсолютно не цікавить. Наше завдання - перемога на виборах, і ми сьогодні головні борці з нинішньою владою».

Вадим Рабінович, в свою чергу, додав: «Можна один одного звинувачувати у всьому, нічого, крім звинувачень, не роблячи. Але я впевнений, що саме сьогодні - той час, коли потрібно зробити крок назад, сісти без камер і журналістів за стіл переговорів , домовитися, як припинити руйнування економіки, як почати зшивати країну, а потім вже розбиратися з особистими амбіціями. І ось це називається патріотизмом».

На питання, які інтереси держави буде відстоювати «Опозиційна платформа - За життя», Юрій Бойко відповів: «Ми будемо відстоювати інтереси держави, встановлювати в ній мир, робити все, щоб вона розвивалася, і, звичайно ж, ми будемо відстоювати ідеологічні речі, чого від нас вимагають наші виборці, в тому числі, невтручання в релігійні питання».

«Є три питання, які об’єднують усіх, хто збирається на нашій платформі: перше - негайний мир, друге - порятунок економіки, третє - це позаблокова держава на кшталт «Швейцарії Східної Європи», яка мирно і дружно живе з усіма сусідами і будує свою професійну армію», - додав Вадим Рабінович.

«Ми можемо йти в НАТО, але нас туди не беруть. Ми можемо йти в Європу, але нас там теж не чекають. Тому нам потрібно, нарешті, почати реально дивитися на речі, а не вигадувати байки і розповідати їх українському суспільству як доконаний факт. Нам потрібно прагматично дивитися на те, що ми можемо зробити сьогодні для України», - заявив лідер партії «За життя».

«Мир досягається в усьому світі однаково - коли обидві сторони хочуть цього миру. Тому в першу чергу потрібно припинити пропаганду війни і насильства, і на вигідних для України умовах почати переговори щодо стабілізації ситуації в країні. Потрібно провести реінтеграцію Донбасу - ця територія повинна бути повернута Україні, власне, як і інші», - резюмував Вадим Рабінович.

На питання, хто очолить депутатську групу «Опозиційна платформа - За життя», Юрій Бойко відповів: «У Депгрупі двоє співголови - Юрій Бойко та Вадим Рабінович».

22.11.2018



Рівне-Ракурс №10 від 22.11.2018p. 
На головну сторінку