Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №889 від 29.11.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Березнівські діти вчилися стріляти з лука

Березнівські діти вчилися стріляти з лука

Хто з нас в дитинстві не читав казку про Робін Гуда? При цьому уявляючи себе в ролі благородного лучника, котрий протистоїть злу за допомогою свого лука зі стрілами. В наш час також є його люди схожі на героя середньовічних англійських балад, але проживають вони не в Шервудському лісі, а в сучасних містах, і борються не з негідником Гаєм Гісборном, а за медалі на спортивних змаганнях.

Особливо багато таких «Робін Гудів» виховала Березнівщина. Зокрема, двоє з них нещодавно ділилися своїм досвідом з дітьми в рамках обласного спортивно-масового заходу «Розминка від чемпіона». Це були майстри спорту України зі стрільби з лука, багаторазові переможці Всеукраїнських та міжнародних змагань Олександр Оніщук і Роман Гов’ядовський. Роман зараз є діючим членом збірної команди України, а Олександр займається тренерською діяльністю.

Зустріч відбулася у Вітковицькову НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ». Спершу організатори заходу з комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради представили дітям гостей і коротко розповіли про їхні спортивні досягнення. Самі ж атлети більше зосередили увагу на практичних заняттях. Спершу вони провели для дітей розминку, після якої влаштували майстер-клас зі стрільби. Подивившись зі сторони на професійних спортсменів, діти і самі спробували влучити стрілою в мішень. Звичайно, що все це відбувалося під ретельним наглядом.

Попри те, що поцілити в «десятку» їм поки що не вдавалося, але такий спорт дуже сподобався дітям і більшість сказали, що хотіли б знову спробувати себе у стрільбі з лука. На завершення гості вручили сувеніри від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області переможцям конкурсу спортивного малюнку і роздали усім охочим автографи.

29.11.2018



Рівне-Ракурс №10 від 29.11.2018p. 
На головну сторінку