Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №274 від 11.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Влада

Сергій Шевчук: "Напружена ситуація в державі позначилася і на спорті"

Сергій Шевчук: "Напружена ситуація в державі позначилася і на спорті"

Минулий рік, окрім суттєвих державотворчих процесів, для Рівного відзначився особливими успіхами місцевих спортсменів. Це може лише радувати. Значить, потенціалу у наших талантів вистачає. А тому - не за горами медалі усіх ґатунків: від Чемпіонату світу аж до Олімпійських ігор.

- Спорт покликаний прославляти державу, - зазначив в інтерв’ю кореспонденту “РР” начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Рівненського міськвиконкому Сергій ШЕВЧУК (на фото), підсумовуючи здобутки 2006 року, - але оскільки в державі було не все гаразд, то це позначилося і на його розвитку.

Та певні досягнення все одно були. Це й сім футбольних майданчиків зі штучним покриттям, тренажерні майданчики. Рівне та його мешканці нині можуть по праву гордитися золотими медалями, які здобула на Європейських чемпіонатах з плавання Анна Хлістунова, успіхами в дзюдо Ольги Сухої, у кікбоксингу - Ігоря Гуцелюка та Павла Замятіна. Досягти такої ж вершини в ігрових видах спорту доволі складно, але можливо. Варто порадіти за Наталію та Валерію Гончарових, які у складі збірної України з волейболу стали чемпіонками Європи серед юніорів. Роман Омельчук на змаганнях із кульової стрільби поки що єдиний з-поміж рівненських спортсменів виборов ліцензію на участь у Літніх Олімпійських іграх, які пройдуть восени 2008 року в Пекіні.

Можна вважати успішними й виступи БК “Пульсар”. Команда грає в Суперлізі, змагається з найсильнішими командами, за які виступають легіонери з Національної Баскетбольної Асоціації, і при цьому фінансується значно гірше від вітчизняних грандів. Через це за “Пульсар” і грає близько 97 відсотків місцевих вихованців.

На європейській першості з легкої атлетики наш Андрій Скварук посів друге місце, а Вадим Слободенюк - четверте. Хлопці практично вже потрапили до олімпійської збірної України і, напевно, складуть там компанію Роману Омельчуку. А чого варті успіхи у велоспорті Сергія Гончара! Минулого року його неодноразово показували на всіх телеканалах як переможця кількох етапів престижних змагань Тур де Франс.

Радує і розвиток дитячого спорту. Вдало виступає баскетбольний клуб “Сузір’я”. Команда з бейсболу “Західний вогонь” за підсумками змагань у 2006 році пробилася до вищої ліги. Прогресує потроху й гандбол.

Щодо підтримки технічних видів спорту, то минулого року нам чимало допомогли у проведенні змагань зі спідвею та автоспідвею. На жаль, хоч сам мототрек і знаходиться на території міста, але нам не належить. Тому ми не в змозі більш ґрунтовно допомагати розвивати ці види спорту.

Пріоритетом для нас лишається й підтримка матеріально-технічної бази. Розпочали реконструкцію приміщення спортивного клубу “Спарта”. Будемо розвивати й пляжний волейбол. Завдяки місцевому підприємцю Ярославу Дикому, в місті з’явився майданчик для цього виду спорту, аналогів якому в Україні ще немає. Але й тут мусимо допомогти. Адже лише спорудження глядацьких трибун коштує приблизно 700 тисяч гривень.

У новому році чекаємо, що кількість переросте у якість. Тобто наші спортсмени привозитимуть зі змагань усе більше медалей різного ґатунку. Будемо відновлювати і проведення у Рівному міжнародних спортивних змагань. Хочеться, щоб швидше завершилася реконструкція стадіону “Авангард”. Минулого року на це з міської казни вже освоїли 575 тисяч гривень. А лише на заміну й облаштування глядацьких місць потрібно ще три мільйони гривень. 10 років стадіон зовсім не опалювали. Плануємо для цього збудувати котельню.

З дня на день чекаємо на відкриття льодового майданчика на Набережній, де всі бажаючі зможуть спробувати проїхатися на ковзанах. Завдяки новітньому устаткуванню це можливо навіть при зовнішній температурі повітря - 15 градусів тепла. Хотіли будувати льодовий палац і басейн. Поки що ці плани - лише на папері. Сподіваюся, нам удасться їх реалізувати якнайшвидше.

11.01.2007Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 11.01.2007p. 
На головну сторінку