Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №890 від 06.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Сергій Рибачок: «Медичні конференції - один з важливих чинників нашої роботи»

Сергій Рибачок: «Медичні конференції - один з важливих чинників нашої роботи»

У середу, 5 грудня 2018 року, в приміщенні конференц-залу готелю «Мир» в рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» відбулась шоста обласна медична конференція «Лікування та профілактика хвороб системи кровообігу у Рівненській області».

Ми попросили більш детально розповісти про цей захід керівника групи консультаційної підтримки проекту на Рівненщині Сергія Рибачка (на фото зліва).

- Пане Сергію, наскільки часто Ви проводите медичні конференції?

- Це шоста конференція з початку реалізації проекту. В цьому ж році цей захід вже другий.

- Розкажіть, будь ласка, про значення конференцій.

- Не секрет, що лікарі-практики потребують допомоги та консультації провідних спеціалістів галузі. Однією з форм такої передачі знань та навичок є медичні конференції. До того ж дуже важливим є спілкування лікарів з різних районів області зі своїми колегами та представниками органів влади. Це дає можливість тим самим представникам влади, яких ми запрошуємо на ці заходи, краще зрозуміти потреби медичних закладів і тим самим покращує комунікацію між лікарями та місцевою владою. Що теж важливо. До того, ж лікарі знайомляться із новим обладнанням, яке закуповується в рамках реалізації проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей». Хочу зауважити, що конференції є доволі масштабними заходами. Тільки в нинішній взяли участь більше ста представників з різних районів області.

- Яка тема нинішньої конференції?

- В ході конференції буде обговорено хід реалізації спільного проекту МОЗ України та Світового банку в Рівненської області «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», стан надання допомоги хворим з гострим коронарним синдромом за 9 місяців 2018 року, тактика ведення пацієнтів з різними формами УХС, та створення «шкіл здоров’я», як ефективного інструменту профілактичної роботи на первинній ланці медичної допомоги.

- Розкажіть, будь ласка, більш детально про «школи здоров’я».

- Одним з напрямків роботи лікарів є профілактика серцево – судинних захворювань. Тому провідні лікарі збиратимуть людей, які мають реальну небезпеку таких хвороб, в амбулаторіях та Центрах первинної невідкладної допомоги і будуть проводити з цими громадянами заняття з метою зменшення ризику захворювань. Це важлива профілактична робота. Шляхи і методи впровадження «шкіл здоров’я» і обговорили фахівці на нинішній медичній конференції.

- Чи буде передаватися на конференції медичне обладнання?

- Так, ми вручили сертифікати на 19 спеціалізованих кардіо – васкулярних сканерів та 19 дефибриляторів.

- Куди піде це обладнання?

- Кожна районна лікарня отримає по одному сканеру та одному дефібрилятору. Один комплект обладнання відправиться до обласної лікарні, а два комплекти отримують медики обласного центру.

06.12.2018Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 06.12.2018p. 
На головну сторінку