Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №891 від 13.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Будь розумним, активним, творчим! Будь Cool Games!

Будь розумним, активним, творчим! Будь Cool Games!

1–4 грудня 2018 року в Києві стартував перший Всеукраїнський спортивно-масовий захід для дітей віком 9–17 років «Cool Games». Змагання пройшли у Міжнародному дитячому центрі «Артек», Міжнародній тенісній академії та СК «Меридіан».

Цього року Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України cпільно з Українською федерацією учнівського спорту започаткували новий формат проведення заходів для впровадження інноваційних підходів, модернізації фізичної культури з кінцевою метою зробити їх яскравими, цікавими та привабливими для молоді. У програмі ігор були неймовірні захопливі змагання в естафетах та рухливих командних іграх «Біатлон», «Гулівер», «Дід Мазай і зайці», «Конвеєр», «Коти горошку», «Сухий басейн», «Флеш», «Фортеця» та ін.

Цей захід зібрав чимало поважних гостей: міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, заступник міністра освіти і науки, президент Учнівської федерації шкільного спорту Роман Греба, народний депутат, президент Всеукраїнської футбольної Асоціації студентів Іван Крулько, президент Спортивного комітету України Ілля Шевляк, голова Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України Вадим Стеценко.

– Нам потрібно, щоб в новій українській школі урок фізкультури був також крутим. Був таким, де цікаво. Я дуже рада, що тут є багато педагогів, вчителів, тренерів. Тих, хто знають та вміють зробити урок фізкультури цікавим. Нам потрібна школа, де вчитись буде цікаво і буде радісно займатися спортом і фізкультурою, – зазначила у вступному слові Лілія Гриневич.

550 школярів з усієї України змагалися в естафетах і командних іграх у фіналі нового спортивного мегапроекту в Києві.

На їх прикладі організатори “Cool Games” – Міністерство освіти і науки України, хотіли показати, що здоровий спосіб життя – це круто. І що настав час поміняти підхід до уроків фізкультури у школах та зробити їх сучаснішими й цікавішими.

У фіналі, за звання топових, боролися 12 команд у трьох вікових категоріях. Переможці серед учасників 14-17 років – команда Рівненської області, здобувши перемогу у третьому дивізіоні, отримала головний приз змагань і представить Україну на World ISF Educational Games в Афінах у березні 2019 року.

Команда Рівненської області була представлена Рівненським навчально-виховним комплексом «Колегіум» під керівництвом Олега Левенця та Сергія Примака, а також учнями Рівненської гуманітарної гімназії під керівництвом Тетяни Ковальової. Супроводжував делегацію керівник Рівненського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Ярослав Тучак.

Але, мабуть, найголовніший приз – це емоції та жага до спорту, які сотні дітей здобули, завдяки участі у змаганнях Cool Games. Залишається сподіватися, що такі заходи стануть хорошою традицією в українських навчальних закладах.

13.12.2018



Рівне-Ракурс №10 від 13.12.2018p. 
На головну сторінку