Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №892 від 20.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Від астми та бронхіту помічний чай з лаванди

Від астми та бронхіту помічний чай з лаванди

Лаванда колоскова, ця ніжна й ароматна рослина, має широкий оздоровчий спектр: від заспокійливого до тонізувального. Лаванда є природним транквілізатором, особливо вона корисна людям, які страждають від зниженого артеріального тиску. У цьому разі помічними є ванни з травою лаванди.

Завдяки властивостям усувати спазми мускулатури дихальних шляхів, лаванда корисна хворим на астму й бронхіти. Лаванда може усувати напруження мускулатури язика, глотки та трахеї, тому в разі порушень мови, пов’язаних із хвилюванням, ефективним буває навіть одноразове полоскання горла розведеною есенцією лаванди (4 краплі есенції на склянку води). Вона також є одним із найліпших рослинних засобів для лікування різних шкірних захворювань (вугри, екземи тощо). У цьому разі вона ще діє заспокійливо, адже відомо, що «нечиста» шкіра нервує.

Також лаванда має знеболювальну дію. Препарати з лавандою застосовують у разі неврастенії з тенденцією до підвищеної стомлюваності й зниження артеріального тиску, за схильності до бронхіальної астми, нервових розладів мови, нервового кашлю. Найчастіше в якості ліків готують чай з лаванди. У народній медицині використовують також лавандову олію, яку можна придбати в аптеках.

Чай з квітів лаванди: 2 ч. л. подрібнених квітів залити 300 мл окропу. Настояти 10 хв. Пити маленькими ковтками по 150 мл двічі на день.

Ванна з квітами лаванди: 50 г подрібнених квітів залити 1 л холодної води, довести до кипіння. Потім на слабкому вогні витримати ще 1-2 хв, настояти 20-30 хв. Влити настій у ванну з теплою водою (38 С). Приймати ванну 15 хв.

Проте варто пам’ятати, що лаванда сприяє виникненню метеоризму, оскільки підвищує секрецію жовчного міхура, й може спричинити бродіння в кишечнику.

20.12.2018Олена СВІТКО, натуропат, народна цілителька



Рівне-Ракурс №10 від 20.12.2018p. 
На головну сторінку