Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №893 від 27.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

У день народження програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров розповів про найнебезпечніше інтерв’ю

У день народження програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров розповів про найнебезпечніше інтерв’ю

11 грудня, найекстремальніше тревел-шоу України «Світ навиворіт» на «1+1» відсвяткував свій восьмий День народження.

Авторський проект мандрівника, журналіста та одного з найзавидніших холостяків Дмитра Комарова встиг об’єднати мільйони телеглядачів не тільки в Україні, але і по всьому світу.

Дмитро згадує, як проста думка про власний телепроект перетворилась не просто на реальність, а на справу життя:

«Ідея програми у мене народилась під час самостійної подорожі по північній частині Таїланду. Як зараз пам’ятаю, це було зовсім не туристичне місце. Я переходив річку вбрід разом з місцевим племенем. Стався обвал, і на машині неможливо було продовжувати шлях. В процесі я фотографував людей, які переносили дітей через річку. Пам’ятаю, подумав: «Як же гарно та круто! Такого точно не показують по телевізору». Мені вже не вистачало мого фотоапарату, хотілось би все прокоментувати. Від цієї думки до реалізації пройшло не більше двох років. І от, проекту уже вісім років.»

За цей час команда «Світу навиворіт» побувала в 14 країнах світу та зняла 10 сезонів програми, а під час експедицій спустилась до кратерів діючих вулканів в Індонезії, подолала «дорогу смерті» в Болівії, підкорила гімалайську вершину Айленд-Пік в Непалі, Кіліманджаро у Танзанії та Уайна Потосі в Болівії, а також випробувала на собі найнебезпечніші професії світу - від ловлі крокодилів у непрохідних амазонських джунглях до збору меду диких гімалайських бджіл на 100-метровій скелі. В кожній країні Дмитру Комарову вдалося розшукати уніканльних героїв програм та взяти ексклюзивні інтерв’ю в останнього живого учасника легендарної експедиції на Еверест 1953 р, брата Барака Обами, лідера мафії якудза, винахідника караоке та інших.  е

Цього року Дмитро Комаров та Олександр Дмитрієв святкують день народження проекту в екзотичній Бразилії. Цікаво, що ця країна стала першою, куди команда «Світу навиворіт» повернулася вдруге, щоб зняти ще більше матеріалу для нових випусків.

Однією з найбільш обговорюваних у ЗМІ тем сезону стало унікальне інтерв’ю з наркобароном, яке показали у спеціальному випуску «Світу навиворіт» 12 грудня на «1+1».

Під дулом пістолета Дмитру вдалося зустрітись із лідером одного з найнебезпечніших угрупування Бразилії, за голову якого поліція обіцяє винагороду.

Напередодні ювілею телеведучий поділився подробицями найризикованішого інтерв’ю у своєму житті:

«Нас обшукали, приставили до ребер пістолети і повели вглиб двору. Навколо, серед простих людей, зайнятих повсякденними справами, було багато людей зі зброєю, і це нікого не бентежило. Йшло звичайне життя: жінки базікають, діти грають у футбол. Двох іноземців під дулами пістолетів кудись ведуть, на очах у всіх. Як зараз пам’ятаю, коли нас штовхнули дулами в сторону глухого закутку двору, і повели в простір між п’ятиповерхівкою і парканом, я тихо сказав Саші: «Здається, зараз нас просто кінчать». «Угууу, стрьомно ...», - в своєму стилі відповів небагатослівний Саша.»

Незмінною особливістю «Світ навиворіт» впродовж цих років є найменша знімальна група з двох осіб - телеведучого Дмитра Комарова та оператора Олександра Дмитрієва. Команда навіть була внесена до Національного реєстру рекордів за найбільшу кількість туристичних програм, знятих у такому складі, а Дмитро Комаров отримав «Телетріумф» у номінації «кращий ведучий розважальної програми 2016 р».

Окрім малочисельної знімальної групи, особливостями «Світу навиворіт», які роблять програму унікальною на українському телебаченні, є майже повна відмова від сценаріїв на користь «живих» та часто ризикованих зйомок, власні авторські розслідування Дмитра Комарова, а також ексклюзивні кадри маловідомих та важкодоступних для звичайного туриста куточків світу. 

27.12.2018



Рівне-Ракурс №10 від 27.12.2018p. 
На головну сторінку