Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №895 від 10.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Новорічні страшилки…

Новорічні страшилки…

Вже традиційно перші дні нового року дуже «бідні» на новини. Це не дивно, адже більша частина населення в нас відпочиває, і тому особливих новин немає. Однак, так само традиційно, пора зимових свят багата на кримінальні повідомлення, при цьому багато із злочинів вражають своєю безглуздістю...

У Рівному чоловік штик-ножем ледь не зарізав товариша

Конфлікт двох товаришів закінчився для 52-річного рівнянина лікарняним ліжком. Поліцейські затримали нападника і помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Правоохоронці встановили, що п’ятого грудня на вулиці Присадибна у Рівному компанія у помешканні одного з товаришів розпивала алкогольні напої. За столом між двома чоловіками виникла суперечка, з?ясовувати стосунки вони вийшли на вулицю. Біля будинку 46-річний уродженець Луганської область дістав із кишені штик-ніж, який носив із собою, та наніс ним удар 52-річному рівнянину.

Швидку медичну допомогу викликали очевидці події, які вийшли на вулицю і побачили закривавленого чоловіка. Потерпілого госпіталізували в торакальне відділення лікарні, де після оперативного втручання його життю нічого не загрожує. Медики діагностували у нього проникаюче поранення грудної клітки і легені.

Екіпаж поліції ТОР затримав підозрюваного у вчиненні злочину в будинку на вулиці Польова, де той тимчасово проживає.

Слідчі Рівненського відділу поліції затримали чоловіка в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили йому про підозру за частиною 1 статті 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Нині підозрюваний перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Поліцейські готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Санкція інкримінованої чоловіку статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

Що тут скажеш, якоїсь логіки в тому, щоб прийти на свято з штик – ножем у кишені зрозуміти важко. Якщо взагалі можливо. До речі, добре що лише з штик ножем, а не з гранатою чи пістолетом. Хоча, якщо подивитись по кримінальним зведенням з інших областей, такі випадки фіксуються. Все це говорить, що загальний рівень агресії залишається в нашому суспільстві на досить високому рівні, що не може не тривожити. На жаль, ризик зустріти знайому чи навіть незнайому людину зі зброєю, яку та готова застосувати, не рідкість сьогодні. Що ж робити? Боротьба з такими злочинами - це проблема усього суспільства, а не лише правоохоронних органів. Однак, не можна сказати, що вона взагалі ведеться. На жаль. У нас дуже багато людей, які потребують психологічної допомоги, людей, які вже нікому і ні в що не вірять і їм потрібно допомагати. Допомагати комплексно і постійно. Це не просто і не дешево, однак без такої соціальної роботи ми не зможемо уникнути відверто безглуздих злочинів.

10.01.2019Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 10.01.2019p. 
На головну сторінку