Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №275 від 18.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До столу

"Червона калина" - життєдайна сила рідної землі

"Червона калина" - життєдайна сила рідної землі

Якщо в давнину й існували легенди про мертву та живу воду, то жива - це однозначно мінеральна вода “Червона калина”. Важко нині уявити рівненську сім’ю, яка б не знала, не пробувала на смак цю родзинку нашої землі. Подібної за цілющими властивостями годі й шукати.

Так сталося, що після Чорнобильської трагедії більшість мешканців області та Західної України в цілому почали страждати на йододефіцит. Найбільш вразливі до цієї хвороби діти. Адже нестача йоду в організмі призводить до розумової відсталості, зниження імунітету, підвищення збудливості нервової системи. Щоб зарадити цьому лиху, можна приймати пігулки, їсти овочі. А ще - можна просто пити мінеральну воду “Червона калина”. Концентрація йоду в ній сягає до 0,1 мг/л.

Основним критерієм для мінеральних вод є ступінь їх мінералізації. За цим показником вода “Червона калина” належить до лікувально-столових, а за вмістом аніонів і катіонів вона хлоридно-натрієва. Тобто є водою типу Миргородської. Як стверджують фахівці, у воді “Червона калина” є вся таблиця Мендєлєєва, більшість елементів у необхідній для лікувальних властивостей кількості. Перевагою цієї мінеральної води також є наявність у ній великої кількості заліза (12,2). А відомо ж, що залізо надзвичайно корисне й потрібне для людського організму при анемії, ослабленні, для жінок - у критичні дні. Саме залізо, яке розчинене у мінеральній воді “Червона калина”, добре засвоюється в організмі, покращує склад крові, тому й лікує анемії різних походжень.

Окрім того, важливо зазначити, що вода “Червона калина” є ефективним засобом для виведення радіонуклідів. А це, погодьтеся - проблема для мешканців нашого краю. Підвищує вода й імунітет організму, нормалізує обмін речовин, знижує у крові рівень цукру та холестерину. Загалом, мінеральна вода “Червона калина” сприяє загальному омолодженню людського організму.

Лікарі санаторію “Червона калина” радять вживати цю воду відпочиваючим: навіть тим, хто має виразкову хворобу у стані ремісії. Варто лише випустити з води газ. Потрібно її пити й людям з пониженою чи нульовою кислотністю, бажано - за 20 хвилин перед кожним прийомом їжі. Адже вона профілактично діє на травлення, є стимулятором виділення шлункового та панкреатичного соків, жовчі, підсилює перистальтику кишківника, покращує сечовиділення. Тож корисна при застійних холециститах, закріпах. А якщо кожен новий день ви будете розпочинати зі склянки мінеральної води “Червона калина”, то вас протягом усього дня супроводжуватиме робочий тонус і веселий настрій.

А розливом та продажем цієї “живої” води в Рівненській області займається ТзОВ “Водограй”, якому цьогоріч на Водохреще, 19 січня, виповнюється п’ять років. Саме цьому підприємству належить ТМ “Червона калина”. За словами директора ТзОВ “Водограй” Леоніда Рибачка, мінеральна вода “Червона калина” стала улюбленим і бажаним напоєм для сотень тисяч мешканців Рівненської та Волинської областей.

- Наша мінеральна вода вже стала брендом, - зазначає він. - На підтвердження своїх слів скажу, що за бездоганну якість та екологічну чистоту мінеральної води і безалкогольних напоїв під торговельною маркою “Червона калина” підприємство нагороджене загальнонаціональним знаком якості України “Вища проба” з правом маркування продукції відповідною символікою. Інформацію про нас занесено до щорічного видання “Регистр лучших товаров Украины”. А цією престижною нагородою відзначають лише ті підприємства, продукція та послуги яких займають лідируючі позиції на ринку України й вирізняються безумовними показниками високої якості.

З 2002 року підприємство “Водограй” випускає мінеральну воду “Червона калина” у скляних півлітрових пляшках. З цього часу й почався її промисловий розлив. У продаж вода також надходить у півтора- та дволітрових ПЕТ-пляшках. А нещодавно розпочали розлив питної води “Кришталь”, яка є справжнім еталоном серед собі подібних. Буде вона газованою та негазованою, і розливатиметься навіть у 20-ти літрові бутлі.

18.01.2007Володимир ПОПИК

Адреса ТзОВ "Водограй": 35318, вул. Лісова, 1, село Жобрин-1, Рівненського району. Тел/факс: (0362) 61-84-62, 61-84-96.



Рівне-Ракурс №10 від 18.01.2007p. 
На головну сторінку