Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №896 від 17.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Ігор Мічуда: «Управляти будинками мають фахівці»

Ігор Мічуда: «Управляти будинками мають фахівці»

ОСББ стали частиною життя більшості громадян, які мешкають в багатоквартирних будинках. Від того, наскільки самі ці структури та їх керівники грамотно виконують далеко не просту роботу управління багатоквартирними будинками, залежить нормальне, або ж не нормальне життя містян. Щоб розібратись, як покращити роботу наших рівненських ОСББ, автор звернувся до почесного голови «Ради голів ОСББ» Ігоря Мічуди з проханням прокоментувати ситуацію.

- В цілому в Рівному на сьогоднішній день створено і працює 508 ОСББ. Хочу сказати, що наше місто порівняно з іншими обласними центрами виглядає дуже пристойно по фінансуванню програм з енергоеффективності, енергозбереження та інших напрямках роботи із модернізації житлового фонду. Це дуже важливо і добре, що в бюджеті Рівного знаходяться кошти на такі проекти. Хоча говорити, що в наших ОСББ все добре і безхмарно не можна. На мою думку, дуже багатьом головам ОСББ не вистачає фахової освіти. Важко вчорашнім вчителям чи лікарям розбиратися з особливостями функціонування такої доволі складної споруди, як багатоквартирний житловий будинок. Звісно, наша «Рада голів ОСББ» робить все можливе, щоб допомогти в роботі керівникам ОСББ. Є офіс в центрі Рівного, при організації працює ресурсний центр, постійно відслідковуються зміни в законодавстві, які стосуються галузі житлово – комунального господарства.

Це допомагає в роботі, але потрібно йти далі і працювати над тим, щоб управлінці будинків ставали справжніми фахівцями. В цій справі нам дуже допомагає наш флагман вищої освіти Рівненщини Національний університет водного господарства та природокористування. Його керівництво пішло на зустріч «Раді голів ОСББ» і на базі інституту післядипломної освіти, який входить до НУВГП, було створено нову спеціальність – магістр з будівництва та інфраструктури по спеціальності управління багатоквартирними будинками. Мене дуже тішить, що в кінці минулого року перша група закінчила навчання і захистилась. Це перші 28 голів ОСББ, які протягом року та чотирьох місяців вчились, як правильно керувати багатоквартирними будинками. На моє переконання, створення в Рівному такої спеціальності - важливий крок до того, щоб в місті ставало все більше професійних голів ОСББ, а це якість життя для мешканців будинків, якими вони керують.

17.01.2019Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 17.01.2019p. 
На головну сторінку