Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №275 від 18.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нема чого комплексувати!

Рівнянин Ігор Бабич не комплексує через свою вагу - при зрості 180 см він важить 182 кг

Ода товстунам

Вчені дійшли висновку, що бути повним - корисно для здоров’я

Останнє відкриття науковців із США виявилося дещо шокуючим: зайва вага продовжує життя! Отож, виявляється, помірне ожиріння не тільки безпечне, а й навіть корисне для людей після 50 років. Зазначається, що зайва вага захищає літніх людей від переломів кісток при падінні, слугує енергетичним запасом під час хвороб. А брак ваги у такому віці, виявляється - не вельми сприятлива ознака...

Чи справді комфортно почуває себе (як фізично, так і морально) повна людина? Про це кореспондент “Рівне-Ракурсу” розпитував у Ігоря БАБИЧА (на фото), який більше двадцяти років пропрацював у міському палаці культури “Текстильник” обласного центру столяром.

- Надмірна вага мені не заважає, - каже. - Єдина незручність - важко підібрати одяг. Тому замовляю його у чеському каталозі для повних людей. Моя мініатюрна тендітна дружина також шиє та моделює вбрання, тому я одягаю тільки ексклюзив (посміхається).

У молодості я не був повним. Активно займався спортом (боротьба), але коли “закинув”, почав інтенсивно набирати вагу. Зараз важу 182 кілограми.

- Як у вас із харчуванням?

- Їм не більше від середньостатистичної людини. На ніч намагаюся зовсім не вживати їжі. Просто в мене така “природа” - бути повним. Однак я із цього приводу аніскілечки не комплексую і не раджу цього робити повним побратимам. Головне - яку енергію людина випромінює, - сказав і, перепрошуючи, залишив мене, адже на нього чекали друзі.

До речі

За даними Американського національного центру здоров’я, минулого року від ожиріння померло в 14 разів менше американців, ніж передбачалося раніше. Причиною зниження смертності огрядних людей став страх, вважають учені. Люди, схильні до ожиріння, боячись власної повноти більше за все на світі, стали краще стежити за своїм кров’яним тиском, частіше робити зарядку і відвідувати тренажерний зал. Стрункі співвітчизники, навпаки, часто ігнорують оздоровчу фізкультуру.

Не секрет, що зайва вага породжує безліч комплексів. Суспільство відкидає повних людей із п’єдесталу краси та привабливості. Однак варто згадати картини Рубенса. В епоху середньовіччя саме повненькі жіночки були еталоном краси, а худорляві йшли “першим сортом”.

Українці вже увійшли до числа європейських націй, які найбільше потерпають від надлишкової ваги. Передовиками у світі лишаються - США, Північна Америка, Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Росія.

У Бразилії нещодавно померла 21-річна модель Анна Кароліна Рестон. Вона страждала на анорексію - нервовий розлад, при якому людина вважає себе товстою і негарною та обмежує приймання їжі задля збереження фігури. Анна допомагала сім’ї грошима, які заробляла на подіумі. Мама радила доньці більше їсти, але та просила не втручатися у її заробітки. Втім, 21-річна дівчина при зрості близько 160 сантиметрів важила лише 40 кілограмів, а це, на думку лікарів, є нормальною вагою для 12-річної дівчинки-підлітка... Сестра моделі розповіла, що Анна останнім часом їла тільки яблука і помідори.

18.01.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 18.01.2007p. 
На головну сторінку