Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №898 від 31.01.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Озброєний зловмисник утікаючи, намагався стріляти у поліцейських

Озброєний зловмисник утікаючи, намагався стріляти у поліцейських

28 січня, водій автомобіля «Opel Omega», утікаючи від поліцейських, протаранив два службових автомобіля та намагався здійснити постріли у патрульних.

Система відеонагляду «Безпечне місто» зафіксувала у Рівному авто, яке перебувало у розшуку. Орієнтування передали екіпажам патрульної поліції та групи реагування патрульної поліції, які розпочали переслідувати транспортний засіб.

На вимогу поліцейських зупинитися водій лише додав швидкість та поїхав в сторону села Бармаки. Патрульні намагалися зупинити порушника, однак той протаранив два службових «Toyota Prius» і продовжив втечу.

До затримання було залучено бійців роти поліції особливого призначення.

Приїхавши у лісосмугу поблизу села Олександрія, водій покинув автомобіль та побіг.

Коли поліцейським все ж вдалося наблизитися до чоловіка, той дістав зброю та намагався вистрелити у бік поліцейських. Однак, ймовірно, пістолет дав осічку. Відповідно до статті 46 Закону України «Про

Національну поліцію» поліцейські здійснили попереджувальні постріли вгору, після чого зловмисник здався.

На щастя, під час застосування зброї ніхто не постраждав.

Затриманим виявився 35-річний житель Олександрії, раніше судимий за злочини, пов’язані із незаконним обігом наркотиків.

Чоловік мав усі ознаки наркотичного сп’яніння, що і підтвердили результати освідування в медзакладі.

«Це буде обтяжуючою обставиною у суді під час розгляду кримінального провадження, розпочатого за статтею 342 Кримінального кодексу України, — повідомив Володимир Рой. — На місці події у нього вилучили чотири грами первітину, пістолет, із якого зловмисник намагався вистрелити в поліцейських, 30 тисяч гривень та невідому речовину рослинного походження».

Нині чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу – тримання під вартою.

Крім того, слідчі Рівненського відділення поліції розпочали досудові розслідування за статтями 263 (незаконне поводження зі зброєю) та 309 (незаконне зберігання наркотичних речовин) Кримінального кодексу України.

Начальник Управління патрульної поліції Рівненської області Сергій Мерчук зазначив, що поліцейські діяли злагоджено і професійно, завдяки чому зберегли життя не лише правопорушника, а й власне.

31.01.2019Відділ комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 31.01.2019p. 
На головну сторінку