Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №901 від 21.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Вишневий пиріг

Вишневий пиріг

На форму 28-30см: Тісто: 350гр. борошна 125гр. масла холодного 0,5ч.л. розпушувача 1 яйце 100гр.сметани 100гр. цукру дрібка солі

Начинка:

0,5кг вишні без кісточок (НЕ розморожувати)

100гр. цукру

2ст.л. крохмалю

15гр. масла

Дрібка кориці і мускатного горіха

Крихти на посипку:

30гр. борошна

30гр.цукру

30гр. масла холодного

Готуємо начинку, щоб добре охолонула. Викладаємо заморожену вишню в каструлю, ставимо на середній вогонь, даємо повністю розтанути і закипіти, відливаємо 2 ст.л. соку в окрему посуду. Додаємо до вишні цукор, розмішуємо і даємо сиропу википіти вдвічі, додаємо корицю і мускатний горіх. Крохмаль розмішуємо з відкладеним соком, додаємо до вишні, варимо постійно помішуючи до такого стану, щоб рідина практично вся виварилася, додаємо вершкове масло і перемішуємо. Викладаємо в тарілку вишню і даємо повністю охолонути.

Для тіста пробиваємо в блендері холодне масло з борошном, розпушувачем, сіллю і цукром до утворення крихт, додаємо яйце і сметану, замішуємо тісто. Ділимо на дві частини, формуємо кульки, закриваємо в плівку і тримаємо в холодильнику 30 хвилин.

Для крихт все пробиваємо блендером і зберігаємо в морозилці.

Все тісто розкачуємо, одну частину викладаємо у форму, викладаємо начинку, закриваємо другою частиною тіста, боки підгортаємо. Наколюємо тісто виделкою, щоб виходила пара, посередині для цього ще можна зробити невеликий отвір. Зверху присипаємо крихтами і випікаємо при 180С 30-40 хвилин до золотистого кольору.

21.02.2019



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2019p. 
На головну сторінку