Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №276 від 25.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Кар’єра

Як стати успішним, багатим та щасливим

Як стати успішним, багатим та щасливим

Ви замислювалися, чому так іноді трапляється в житті, що відмінники через роки виявляються не дуже успішними, а ті, хто “зірок з неба не хапав”, дивишся - непогано влаштовані. Все тому, що одних блискучих даних мало - потрібно ще вміти знайти їм застосування. Досягнення втрачають сенс, якщо не допомагають рухатися вперед, а для цього важливо вчасно опинитися в потрібному місці.

Коник-горбоконик

Влаштуватися на роботу в маленьку компанію з перспективами зростання і рости разом із нею - відомий, випробуваний багатьма шлях кар’єрного розвитку. Такий шлях гарний тим, що не доведеться долати конкуренцію, боротися за місце і вислужуватися - коли фірма розростеться, ви будете вже “на коні”.

Але у цієї стратегії є мінус - непередбачуваність: адже не кожен горбоконик може стати конем. Тому важливо зуміти визначити, де є перспективи, а де ними й не пахне. Для цього треба довідатися більше про історію фірми та плани розвитку. Якщо вони існують хоча б у головах керівництва, перспектива для зростання є.

Шукайте свої шляхи просування у сферах праці, що активно розвиваються, - таких, як роздрібна торгівля, IT-технології, нерухомість та інші.

"Наш паровоз вперед летить"

Гарне місце для швидкого кар’єрного зростання - велика компанія, наприклад, фінансова корпорація, великий банк, виробниче або торговельне підприємство з розгалуженою структурою. Кар’єра в такому випадку забезпечується за рахунок можливостей - чим крупніша компанія, тим більше вона може запропонувати співробітникові, у тому числі і варіантів для розкриття потенціалу та просування. Завжди є куди перейти, куди вирости.

Особливість ставки на великі компанії полягає в спонтанності кадрових призначень - одна вдала ідея може вивести вас на новий рівень. А зворотний бік цієї тактики полягає в тому, що можна чекати щасливого випадку не рік, і не два.

Знайти велику компанію нескладно - вони на слуху і на очах у багатьох. Однак не поспішайте претендувати відразу на вагому позицію, навіть якщо у вас є відповідний досвід. А от молодша робоча одиниця - менеджери, агенти, помічники - це те, що потрібно для початку: і влаштуватися просто.

Заморський "аероплан"

Іноземну компанію багато хто вважає трампліном у велику кар’єру, і в цьому є сенс - іноземні роботодавці чимало вкладають у працівника і виводять його на новий рівень самі, для цього навіть не завжди потрібна ініціатива.

Мінус кар’єри в іноземній компанії - до кожного призначення треба пройти певний шлях. Разом із тим, тут переконані, що гарних працівників треба розвивати та піклуватися про них.

Шукати іноземну компанію можна в газетах і на сайтах, присвячених пошукові роботи. Правда, і у цьому разі мова йде про початкові позиції, ставки стажистів, але це і є той самий шанс розпочати кар’єру. Адже зайняти серйозну посаду в іноземній фірмі ви зможете, коли у вас з’являться пристойні заслуги.

Бернард Шоу говорив, що є люди, які живуть, очікуючи манни з небес, і в цьому сподіванні минає їх життя. Але є інші люди, які, ламаючи невіру в себе, долають всі перешкоди на шляху до успіху. Саме вони здатні змінити наш світ. Це люди майбутнього, духовно багаті - тому і щасливі.

"Грошові" прикмети

• Щоб Вас супроводжував фінансовий успіх, покладіть на дно холодильника червоний мішечок із трьома мідними монетками - решкою догори.

• Збирати кошти для якоїсь покупки можна, але, як тільки потрібна сума накопичилася, відразу ж купуйте річ.

• Давайте милостиню. Пам’ятайте: те, що ми віддаємо жебраком, хворим і дітям, повернеться до нас із лишком.

• Остерігайтеся “халяви”. Прояви жадібності мають негативний вплив на енергетичні грошові потоки.

• Ніколи не ставте собі за мету нагромадити якнайбільше грошей. Самі по собі гроші не можуть бути метою, вони - лише засіб для її досягнення.

25.01.2007



Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2007p. 
На головну сторінку