Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №902 від 28.02.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

На Рівненщині закликають вчасно розраховуватися за енергоносії та послуги

Заступник голови ОДА Олександр Корнійчук відзначив, що на Рівненщині за січень 2019 року повністю розрахувалися Березнівський, Демидівський, Володимирецький, Дубровицький, Корецький, Млинівський, Острозький райони.

Від них не відстають міста Дубно та Вараш, а також ОТГ – Млинівська, Смизька, Демидівська та Острожецька.

Втім, на цих територіях заборгованість сплати за послуги тягнеться ще з попередніх періодів.

В свою чергу директор департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА Володимир Пшеюк розповів про тих, хто боргує за спожиті енергоносії та послуги:

«Так, в цілому по області бюджетні установи, теплопостачальні підприємства за використання природного газу сплатили від 50 до 70 % коштів за споживання. Серед найбільших боржників – Рівненський, Здолбунівський райони, місто Рівне. Також великий борг зафіксований у «Рівнетеплоенерго», «Здолбунівкомуненергія» та «Дубнокомуненергія».

Окрім того, за теплову енергію усі споживачі розрахувалися лише наполовину. Найгірша ситуація у Здолбунівському, Костопільському районах, місті Рівне. Ситуація у сфері водопостачання та утримання будинків та прибудинкових територій набагато краща. Відсоток сплати за ці послуги сягає майже 100 %.

Фахівці ЖКГ та енергетики відзначають, що такий низький рівень проплати зазвичай спостерігається на початку кожного року. Адже поточні рахунки необхідно оплачувати до 20 числа наступного місяця, тобто до 20 лютого. Таким чином з початку року накопичуються борги.

Ще однією причиною виникнення заборгованості називають низький рівень фінансування відшкодування субсидій та пільг.

На розрахунках за енергоносії позначився й розподіл ринку електроенергії між «Рівнеобленерго» та ТОВ «Рівненська обласна енергопостачальна компанія». Нині триває переведення передплати споживачів з однієї компанії на іншу. І допоки цей процес не завершиться, ситуація з розрахунками не вирівняється.

28.02.2019



Рівне-Ракурс №10 від 28.02.2019p. 
На головну сторінку