Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №902 від 04.03.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Засоби для очистки води

Якщо ви будь-коли ходили у дальній похід дикими місцями, то зустрічались з проблемою пошуку питної води. Якщо тільки збираєтесь піти вперше, та вам пощастило натрапити на цю статтю - вітаємо, адже вчитись на власному досвіді, звичайно, добре і корисно, але можна і зовсім уникнути чужих помилок, якщо бути завчасно проінформованим, погодьтесь.

Отож, перейдемо до суті: що робити, якщо пити хочеться, а чистої прокип’яченої води під рукою немає? Тут прийдуть на допомогу різноманітні засоби для очистки води від ТерраІнкогніта: фільтри, фляги з фільтром, таблетки чи краплі для очистки та інше. Все ще сумніваєтесь, чи стане вам у нагоді будь що з цього? Часто зустрічаються історії на кшталт: «Ми пили чисту воду із струмка, навколо ні машин, ні навіть цивілізації, на смак взагалі прекрасна. Але хто ж міг знати, що вище посеред річки лежав мертвий баран?». Ну і після цього зазвичай продовження історій не дуже веселі.

Навіть чисті з вигляду водойми, а тим більше брудні, можуть містити в собі безліч бактерій, вірусів та інших паразитів, які можуть не просто зіпсувати вам відпочинок, а й створити серйозні проблеми зі здоров’ям, тому так важливо як мінімум кип’ятити, при тому щонайменше хвилин 10 (а краще навіть 20-30) будь яку воду з природніх джерел. Але не завжди є можливість це робити, адже розпалювати вогнище кожен раз, коли хочеться пити – довго, а якщо маєте примус, то потрібні будуть додаткові газові балони, що займають місце та зроблять ваш наплічник важчим.

Отож, будь яку воду, чи то для пиття, чи для приготування їжі, потрібно знезаразити. Серед досвідчених туристів найпопулярнішими засобами для очистки води є таблетки та краплі, адже вони усувають до 99% шкідливих бактерій, збудників гепатиту А, інших вірусів, а також покращують смак води. А за допомогою фільтрів можна очистити воду від різних забруднень: глина, намул, водорості, гілки, листочки та інше, вони також покращують смак води та запах. Проте зверніть увагу, що далеко не всі фільтри усувають вірусну загрозу, тож добре комбінувати використання фільтру разом з таблетками чи краплями, які займуть мінімум місця в ваші туристичній аптечці, а забезпечать захист від зайвих негараздів.

Всі ці необхідні речі і навіть більше ви можете знайти у фірмових магазинах туристичного спорядження TerraIncognita за адресами:

А також скористатись допомогою продавців-консультантів, які на власному досвіді випробовують все, що є у магазинах, а тому підкажуть що обрати саме вам в залежності від індивідуальних потреб. Також ви можете, не виходячи з дому, зателефонувати за номерами: +38 098 62 555 74, +38 093 62 555 74. Запитуйте про те, що цікавить, заходьте на сайт www.terraincognita.com.ua або на сторінку магазину у Facebook та насолоджуйтесь приємними покупками, які полегшать та зроблять значно безпечнішими та комфортнішими ваші мандрівки.

Нехай ваші подорожі залишають тільки приємні спогади та бажання продовжувати. Вдалих покупок!

04.03.2019



Рівне-Ракурс №10 від 04.03.2019p. 
На головну сторінку