Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №907 від 04.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

«Доглядальниця» обікрала пенсіонера

До поліції 28 березня повідомив житель Дубенського району, що невідома жінка, скориставшись його довірою, заволоділа всіма заощадженнями та втекла.

Слідчо-оперативна група встановила, що 76-річний уродженець Донеччини має групу інвалідності. Із початком воєнних дій на Сході країни чоловік переїхав до селища Смига Дубенського району. Не маючи змоги самостійно доглядати за собою, пенсіонер час від часу подає оголошення у газети про пошук доглядальниці.

Кілька тижнів тому допомогти погодилася 34-річна жителька Чернігова, уродженка Донецької області. Однак, 19 березня приїхала знайомитися з чоловіком не сама, а з подругою, до того ж посеред ночі.

Тоді пенсіонер побоявся впускати незнайомок до будинку вночі, а його сусіди викликали поліцію. У відділі жінки повідомили, що приїхали на запрошення пенсіонера, але оскільки він проти - готові повернутися додому.

Однак через безвихідь чоловік знову зателефонував жінці. Домовився про приїзд і навіть переказав їй на картку кошти на дорогу. На ранок 28 березня мешканка Чернігова вже порядкувала у домі одинокого пенсіонера.

Коли господар діставав кошти, аби купити продуктів, жінка підглянула, де вони заховані. Після цього «доглядальниця» викрала близько 9 тисяч гривень та непомітно втекла.

Правоохоронці, які прибули на виклик до чоловіка, одразу згадали про двох жінок, які приїздили до потерпілого кількома днями перед цим. По фото одну з них чоловік і впізнав.

Орієнтування було передано усім екіпажам поліції і за кілька годин у Корці патрульні поліцейські виявили жінку, причетну до злочину в одній із маршруток, що прямувала до столиці. При жінці вилучили й частину коштів.

Зловмисницю затримали в порядку статті 208 Кримінального кодексу України. Слідчі Дубенського відділу поліції готують матеріали для повідомлення жінці про підозру за фактом крадіжки, передбаченої частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України.

Поліцейські перевіряють жінку на причетність її до вчинення інших кримінальних правопорушень.

04.04.2019Відділ комунікації поліції Рівненської області



Рівне-Ракурс №10 від 04.04.2019p. 
На головну сторінку