Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №276 від 25.01.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Неймовірно, проте - факт

дівчинка "до" і "після" лікування опіків методом апітерапії Данила Шабака

А він зцілює... медом!

Данило ШАБАК із Сарн став віце-президентом Асоціації апітерапевтів України

Аби допомогти півторарічній Валерії, яка ошпарилася окропом, зняти важкі опіки, апітерапевту із Сарн Данилу ШАБАКУ знадобилося всього три дні. Бабуся дівчинки Любов КОТЄЛЬНІКОВА висловлює через газету свою вдячність пану Шабаку за те, що врятував її онуку. Тим часом апітерапевт продовжує робити цілющі суміші з продуктів бджільництва - люди їдуть до нього за допомогою з усього світу...

В області чоловіка знають, як “дядька Данила, який зцілює медом”.

Апітерапією чоловік займається вже більше двадцяти років. Приймає людей удома, хоча йому не подобається, коли його називають цілителем. Однак і лікарем чоловіка не можна назвати, бо ж медичної освіти не має. Та хіба термінологія важлива, коли йдеться про тисячі врятованих людських життів? Чоловік тримає біля свого будинку пасіку. Продуктами бджільництва успішно лікує не тільки опіки, але й внутрішні органи. Люди щодня їдуть до пана Шабака за допомогою. А нещодавно пана Данила призначили віце-президентом Асоціації апітерапевтів України.

В гостях

у дядька Данила

- Апітерапія - медицина майбутнього, - каже чоловік. - Вона набирає обертів у країні та світі. На останній з’їзд апітерапевтів України прибуло близько трьохсот людей. Щороку їх кількість збільшується. Природа продумала все, і просто не можна не користуватися її багатствами!

Аби не бути багатослівним, чоловік увімкнув комп’ютер, де зберігаються фотографії людей, які зверталися до нього за допомогою - “до” і “після” лікування: обвуглені, понівечені тіла, з яких звисають клапті шкіри, виглядають кості; спотворені вирази обличчя... А ось ці самі люди, але вже після лікування...

- Відчутна різниця? - запитує пан Шабак. - Застосування продуктів бджільництва (мед, перга, прополіс, пилок, маточне молочко, віск) у потрібних пропорціях не тільки дешевий, але й напрочуд ефективний метод зцілення (саме ж лікування опіків полягає в накладанні компресів із продуктів бджільництва).

А ліжка - з пультами!

...Пан Шабак запропонував пройтися його будинком. Кілька кімнат він виділив для пацієнтів. Це, так би мовити, палати. Помітила дивні ліжка. Не повірите - вони оснащені пультами управління!

- Якось під’їхала до будинку машина, - пригадує. - Незнайомі люди вивантажили на подвір’ї ось ці ліжка і поїхали. Я й досі не знаю імен благодійників. Очевидно, хтось із вдячних пацієнтів вирішив зробити приємний сюрприз, який нині став у пригоді іншим хворим.

Сьогодні мрія Данила Шабака - створити центр апітерапії та продовжувати допомагати людям.

...Хоча у представників офіційної медицини ставлення до апітерапевта пана Данила неоднозначне. Одні медики скеровують до нього хворих, інші - називають його шарлатаном...

25.01.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 25.01.2007p. 
На головну сторінку