Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №908 від 11.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти відкрили у Рівному

Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти відкрили у Рівному

На базі Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відкрили ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти. Запросили керівників навчальних закладів та інклюзивно-ресурсних центрів з різних районів області. Побував на заході перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк.

Методисти новоствореного центру допомагатимуть педагогам інклюзивно-ресурсних центрів Рівненщини та закладів освіти, де є інклюзивне навчання, підвищувати свій професійний рівень. У той же час, як зауважила методист ресурсного центру РОІППО Рада Козак, вони працюватимуть і з батьками особливих дітей, і з громадськими організаціями, які опікуються такими дітками.

Крім того, фахівці центру проводитимуть аналітичну роботу щодо даних реєстру дітей з ОП, даватимуть відповідні рекомендації щодо організації їх навчання та поширюватимуть необхідну інформацію для громадськості.

За словами директора Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, депутата обласної ради Алли Черній, суспільство повинно більше знати про інклюзивну освіту, її особливості. Адже інклюзія – це один із напрямків в сучасній реформі освіти, який активно розвивається та впроваджується в контексті Нової української школи.

«Рівненщина – одна з лідерів в Україні щодо відкриття інклюзивно-ресурсних центрів. В загальноосвітніх школах, гімназіях та ліцеях області відкриваються інклюзивні класи. Діти, які мають певні особливості в розвитку, більше не повинні ховатися від суспільства – навпаки, завдяки таким центрам вони стають його повноцінною частиною. Тому допомога фахівців, які розуміються на специфіці інклюзивної освіти, знають найновіші методики сьогодні просто необхідна нашим педагогам», - наголосив перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк, вітаючи присутніх з відкриттям центру.

Керуватиме центром кандидат психологічних наук, доцент Оксана Колодич. Працюватимуть у центрі і два методиста.

Ресурсний центр підтримки інклюзивної освіти РОІППО створили на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 р. №617 “Деякі питання створення ресурсних центрів підтримки інклюзивної освіти та інклюзивно-ресурсних центрів”.

11.04.2019



Рівне-Ракурс №10 від 11.04.2019p. 
На головну сторінку