Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №909 від 18.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Як вмирали зірки: найвідоміші теорії змови

Як вмирали зірки: найвідоміші теорії змови

5 квітня, виповнилося 25 років з дня смерті великого музиканта, лідера групи Nirvana Курта Кобейна. Шанувальники до сих пір не можуть змиритися з раптовою смертю свого кумира, а багато хто й зовсім не вірить в те, що він скоїв суїцид.

Курт Кобейн

• Офіційна версія смерті: у 1994 році вокаліст групи Nirvana Курт Кобейн вистрілив собі в голову з рушниці. Його тіло знайшли в сімейній оранжереї. На момент смерті йому було 27 років - музикант став одним з найвідоміших представників «клубу 27».

• Теорія змови: від любові до ненависті один крок, тим більше, якщо в справі замішані гроші. Саме так вважають послідовники однієї з головних теорій, що стосуються смерті Курта Кобейна. Вважають, що музиканта вбила його дружина - співачка Кортні Лав. В останні місяці спільного життя відносини подружжя не ладналися і при розлученні Кортні Лав залишилася б ні з чим. Смерть Курта дала їй можливість отримати його мільйонний статок.

Приватний детектив Том Грант, якого жінка найняла, щоб знайти Кобейна в Сіетлі після його перебування в реабілітаційному центрі, стверджує, що Кортні Лав причетна до вбивства чоловіка. За словами детектива, вона і Майкл Девітт, няня дочки Кобейна, який проживав у їх родині, «були залучені в конспірологічну історію, яка закінчилася вбивством музиканта».

І дійсно, самогубство Курта Кобейна виглядає дуже дивно - його передсмертна записка зовсім не передсмертна, на рушниці немає відбитків пальців лідера Nirvana, а кількість героїну в крові зробило б музиканта нездатним спустити курок.

Майкл Джексон

• Офіційна версія смерті: король поп-музики Майкл Джексон помер у 2009 році в результаті передозування ліків. Вранці 25 червня лікар Конрад Мюррей вколов артисту пропофол і залишив його одного. Приблизно через 2 години доктор повернувся та побачив свого пацієнта лежачим на ліжку з широко відкритими очима і ротом. Всі спроби реанімувати співака виявилися безуспішними.

• Теорія змови: незважаючи на гучну музичну кар’єру, Майкл Джексон зовсім не «жив у шоколаді». Його переслідували папарацці, мучили проблеми з законом і багатомільйонні борги, а жорсткі чутки шкодили репутації. Саме тому, вірять фанати, він інсценував свою смерть - щоб почати нове, спокійне життя.

І правда: смерть легендарного співака була дуже дивною. Відео з камер спостереження з його особняка зникли, труна Майкла Джексона була закритою, лікар артиста відмовився ставити на свідоцтві про смерть свій підпис. А ще кажуть, що серед особистих речей поп-короля був знайдений щоденник, в якому він описував своє бажання інсценувати власну смерть. Крім того, дохід Майкла Джексона після смерті в рік становить сотні мільйонів доларів - хороші гроші для того, щоб віддати борги і щасливо жити далеко від всіх.

Джимі Хендрікс

• Офіційна версія смерті: гітарист Джимі Хендрікс входить у трагічно відомий «клуб 27». Музикант був знайдений мертвим у 1970 році в номері готелю «Самарканд» на заході Лондона. Він отруївся барбітуратами, після чого задихнувся власною блювотиною.

• Теорія змови №1: кажуть, що в смерті Джимі Хендрікса був зацікавлений його колишній менеджер Майк Джеффрі. Існує думка, що він дав гітаристу забагато таблеток і вина.

«Я був змушений зробити це. Джимі був цінніше для мене мертвий, ніж живий», - нібито говорив Майк гастрольному менеджеру Хендрікса.

Вся справа в тому, що музикант збирався покинути менеджера, а у того був договір про страхування життя Хендрікса, а отже - можливість заробити.

• Теорія змови №2: також існує версія, що гастрольний менеджер гітариста Джеймс Райт був колишнім агентом MI6 (служби зовнішньої розвідки Великобританії - ред.) та ініціював смерть Джимі Хендрікса. Ця теорія пов’язана з проектом ЦРУ MKUltra.

Емі Вайнхаус

• Офіційна версія смерті: одна з провідних британських співачок 2000-х Емі Уайнхаус померла у 2011 році у своїй квартирі в Лондоні. Спочатку вважали, що вона померла через передозування наркотиків. Насправді ж причиною смерті артистки став серцевий напад, викликаний алкогольною інтоксикацією.

• Теорія змови: звучить смішно, але деякі люди реально вірять в те, що Емі Вайнхаус (до речі, теж учасниця «клубу 27») принесли в жертву ілюмінати. Доказом цієї теорії вони вважають скульптуру, яку подарували співачці за три роки до смерті. На ній написано «Єдина хороша рок-зірка - це мертва рок-зірка». Мовляв, отруєння алкоголем - лише прикриття для акту жертвоприношення.

Джон Леннон

• Офіційна версія смерті: у 1980 році учасника легендарного гурту The Beatles Джона Леннона вбив Марк Чепмен. Вранці чоловік взяв автограф у музиканта, а вже ввечері пустив п’ять куль у його спину. Артист помер через втрату крові, а його вбивця відбуває довічне ув’язнення.

• Теорія змови №1: мабуть, про колектив The Beatles склали найбільше безглуздих і божевільних теорій. Наприклад, Стів Лайтфут з Каліфорнії стверджує, що вбивство Джона Леннона... скоїв письменник Стівен Кінг. Нібито це саме він зображений на тій самій фатальній фотографії «бітла» зі своїм убивцею.

Також чоловік наводить такі непрямі докази як «урядові коди». Мовляв, США шифрували інформацію про заплановане вбивство та друкували ці тексти в пресі. Наприклад, у тому ж номері журналу Playboy, де було надруковано одне з останніх інтерв’ю Леннона, з’явилася і стаття Стівена Кінга про фільми жахів. Завершувалася вона словами: «Джон Леннон і Пол Маккартні сказали, що все, що нам потрібно - це любов, і я згоден. Тільки крокодили повинні бути нагодовані». Автор цієї теорії стверджує: Стівен Кінг убив Леннона за наказом Ніксона і Рейгана, після чого провину звалили на нещасного Марка Чепмена.

• Теорія змови №2: згідно з іншою теорією, вбивство Джона Леннона скоїли на замовлення ЦРУ. Незадовго до смерті музикант говорив в одному з інтерв’ю: «Ми не повинні забувати завжди дякувати ЦРУ і армії за ЛСД. Вони винайшли ЛСД, щоб контролювати людей, а що вони реально зробили - це дали нам свободу». Мовляв, таким чином він викрив роль ЦРУ в пропаганді наркотику. Кажуть, що Чапман проводив певний час у Бейруті та на Гаваях, де нібито розташовуються бази ЦРУ по політичним вбивствам.

• Теорія змови №3: вона носить назву «теорія манчжурского кандидата». Її прихильники вважають, що Марк Чепмен діяв не добровільно, а лише виконував ментальну програму, створену працівниками ФБР. Мовляв, вони зробили з нього машину для вбивства, а чоловік про це і не підозрював. Своєрідним тригером для пострілу в легенду музики стала книга «Над прірвою в житі». Навіщо ж спецслужбам знадобилося все це? Відповідь проста - політика. Конспіролог Мей Брасселл вважає, що Рональд Рейган, який через півтора місяці після вбивства став президентом США, готувався до війни з СРСР. А Леннон виступав проти воєн, симпатизував комуністам і мав неабиякий вплив на громадську думку. Якби він залишився живий і висловлював свою думку з приводу політики, країну потрясли б масові демонстрації, а можливо і взагалі почалася б революція.

Елвіс Преслі

• Офіційна версія смерті: король рок-н-ролу Елвіс Преслі помер у 1977 році в своєму будинку. Він прийняв занадто велику дозу заспокійливих ліків для того, щоб заснути, через що серце музиканта зупинилося.

• Теорія змови №1: шанувальники артиста так і не змогли змиритися з його відходом, тому вважають за краще думати, що насправді він живий і ховається від настирливих фанатів. Мовляв, тепер він може насолоджуватися життям «простого смертного».

Уважні шанувальники помітили, що друге ім’я музиканта неправильно написано на могильній плиті («Аарон» замість «Арон»), страховка життя артиста так і не була переведена в готівку, а в труні нібито знаходилася модель тіла з воску. Крім того, Елвіса нібито бачили після його смерті в «Бургер Кінгу» в Каламазу і у барі в Стокгольмі.

• Теорія змови №2: за іншою версією, Преслі також живий, але інсценував свою смерть не для того, щоб відпочити від популярності, а тому що був... федеральним агентом. Колись музикант дійсно зустрічався в Білому домі з президентом США Річардом Ніксоном, після цього почали поширюватися чутки про службу Елвіса у ФБР. Свого часу він нібито «нарвався» на групу шахраїв, що іменується Братством, давши проти них свідчення. Коли артисту почали надходити погрози, спецслужби нібито інсценували його смерть, щоб врятувати від помсти злочинців.

Мерилін Монро (Норма Джин Бейкер)

• Офіційна версія смерті: у 1962 році легендарну актрису та секс-символ 50-х Мерилін Монро знайшли мертвою в її спальні. Причиною смерті стало отруєння барбітуратами. Так як жінка була схильна до депресії, а доза ліків у організмі в кілька разів перевищувала допустиму норму, лікарі назвали її смерть самогубством.

• Теорія змови: ні для кого не секрет, що у Мерилін Монро був роман з президентом США Джоном Кеннеді. Найсексуальніша та найбажаніша жінка країни настільки хотіла стати першою леді, що постійно крутилася під носом у верхівки влади, дзвонила і писала президенту, якому щось серйозніше, ніж інтрижка на стороні, було ні до чого. До того ж, вона знала дуже багато державних секретів. Скажімо так, у Кеннеді дійсно був привід прибрати Мерилін Монро зі свого життя.

Вітні Х’юстон

• Офіційна версія смерті: рівно 7 років тому, 11 лютого 2012 року, бездиханне тіло відомої співачки Уїтні Х’юстон знайшли у ванній готельного номера в Беверлі-Хіллз. Причини смерті - утоплення, атеросклеротична хвороба серця і вживання кокаїну. Кончину співачки визнали нещасним випадком.

• Теорія змови: Вітні Х’юстон була наркозалежною і безуспішно боролася зі своїми шкідливими звичками. Приватний детектив Пол Хебл стверджує, що саме вони і погубили співачку, щоправда не буквально - артистку вбили наркоторговці. Вона була винна їм близько 1,5 млн доларів за товар - пристойна сума, чи не так?

Існують відеодокази того, що в ніч смерті Х’юстон її готельний номер відвідували двоє чоловіків - можливо, вони намагалися вибити з неї борг і втопили, коли вона відмовилася віддати гроші. Цю версію нібито підтверджує і те, що в звіті коронера сказано: на руках і обличчі співачки були рани, а вода у ванні була настільки гарячою, що на спині з’явилися опіки.

Примітно, що менеджер співачки Пет Х’юстон стверджувала, що Вітні дійсно вбили, але через деякий час чомусь відмовилася від своїх слів.

18.04.2019



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2019p. 
На головну сторінку