Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №909 від 18.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Проблеми наші газові

Все, що пов?язано з природним газом викликає підвищений інтерес громадян і це не дивно. Сьогодні «блакитне паливо» є головним джерелом отримання тепла і не тільки. Більшість помешкань обладнанні газовими плитами, також є дуже багато газових колонок та газових котлів. Однак і проблем у газовому господарстві вистачає. Ось про них ми попросили розповісти технічного директора ПАТ «Рівнегаз» Олександра Ганжу.

- Яка ситуація з обслуговуванням внутрішньо-будинкових газових мереж?

- На жаль, ситуація складна. Згідно діючого законодавства, вони є у власності балансоутримувача житлового будинку. Якщо з приватними сектором все більш-менш зрозуміло, то з багатоповерховими будинками все набагато складніше. ОСББ, або інші органи, які обслуговують будинок повинні так само забезпечувати нормальну роботу газового господарства окремо взятого будинку. Однак, власними силами жодне ОСББ таку роботу не зможе провести, тому що для цього потрібні спеціальні дозволи. На Рівненщині таку роботу може виконувати лише наше підприємство. Ми пропонуємо власникам багатоквартирних будинків підписувати угоди на обслуговування газових мереж та приладів. Це потрібно для того, щоб вчасно проводились профілактичні та ремонтні роботи, та забезпечувалась якісна робота тих самих газових приладів. Жарти з газом – річ надзвичайно небезпечна і тому закликаємо власників квартир та керівників ОСББ – не потрібно наражати на небезпеку своє життя та майно, та життя інших громадян. Потрібно заключити договір і бути спокійним за надійну роботу газових мереж вашого будинку. На жаль, в діючому тарифі немає відшкодування вартості такої послуги як обслуговування внутрішньо – будинкових мереж. Це на мою думку неправильно, але тарифи на газ та умови роботи нам диктує уряд та НКРЄП. Таким чином ми пропонуємо власникам багатоквартирних будинків заключати з нами угоди на обслуговування внутрішньо – будинкових мереж.

- Багато вже заключило такі угоди?

- З двох з половиною тисяч багатоповерхових житлових будинків, в яких є газове обладнання, лише 11. Це дуже мало і я хочу ще раз наголосити – потрібно заключати угоди, адже лише фахове регулярне обслуговування внутрішньо – будинкових газових мереж може бути запорукою безпечного і безаварійного споживання природного газу.

18.04.2019Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2019p. 
На головну сторінку