Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №912 від 10.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Депутатство – зайняття пожежонебезпечне

Депутатство – зайняття пожежонебезпечне

Проміжок між Великоднем та 9 травня є дуже бідним інформаційним періодом для усіх ЗМІ. Однак є й винятки. Так, минулої суботи в Рівному сталась непересічна подія:

До поліції, четвертого травня, близько першої ночі повідомили працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій, що на вулиці Літня обласного центру горить позашляховик.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що автомобіль «Toyota RAV4» належить приватному підприємству, а орендує його 44-річний житель Рівного, секретар Рівненської міської ради. Транспортний засіб був припаркований на проїзній частині дороги біля приватного будинку, де і проживає рівнянин. Рятувальники пожежу загасили, втім іномарку практично повністю знищено вогнем. З місця події криміналісти вилучили пожежне сміття та змиви паливно-мастильних матеріалів.За фактом умисного пошкодження майна шляхом підпалу слідчим Рівненського відділу поліції розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять слідчі та розшукові заходи з метою встановлення осіб, причетних до злочину.

Відділ комунікації поліції Рівненської області»

Тобто, вперше в новітній історії Рівного хтось спалив автомобіль, на якому пересувається, точніше пересувався топ-чиновник. Звісно, виявляти мотиви такого нахабного злочину - справа правоохоронних органів, але спробувати зрозуміти ЧОМУ стався такий резонансний злочин і НАВІЩО це було зроблено - варто. Коментар самого Сергія Паладійчука відомий та зрозумілий – «замовили». Що правда хто конкретно і якими діями «завинив» секретар міської ради перед зловмисниками незрозуміло, але за великим рахунком - це не так вже і важливо. Цікаво інше. Зловмисники спалили авто максимально «медійно». Тобто, схоже, що факт висвітлення злочину для його організаторів був важливішим за сам підпал. Навіщо?

А ось тут все просто. Ми вступаємо у велику гру під назвою місцеві вибори. Особливо жорстка боротьба буде точитися за місця в міській раді та за посаду мера. Річ у тім, піде діючий міський голова Рівного Володимир Хомко на ці вибори чи не піде - боротьба буде вкрай жорсткою... Це вже зрозуміло. Так само зрозуміло, що дуже великою буде конкуренція за депутатські мандати, тому що для потенційних кандидатів на посаду мера потрібно мати власну більшість в раді. Таким чином потрібно нейтралізувати тих діячів нинішньої ради та виконкому, які можуть скласти конкуренцію на виборах 2020 року.

Якщо зважити на те, що боротьба за перерозподіл сфер впливу в обласному центрі, яка до речі ніколи і не припинялась, загострилась, а це видно тим, хто уважно стежить за підкилимними «боями без правил» в місті, то підпал 4 травня не видається чимось аж занадто дивним.

На жаль, ми входимо в дуже жорсткий період і скоріше за все нинішні події - це лише «квіточки» і слід готуватися до «ягідок». Хоча це лише припущення автора, і в дійсності підпал авто може бути звичайним хуліганством. Ну не сподобалась комусь дорога іномарка і все. Таке в нас буває. В будь-якому випадку підпал потрібно правоохоронцям ретельно розслідувати і знайти винуватців.

10.05.2019Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 10.05.2019p. 
На головну сторінку