Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №912 від 10.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

«Культурний» травень. Які фестивалі та свята відбудуться на Рівненщині

Колоритні фестивалі, музичні свята та розважальні дійства – на Рівненщині розпочинається сезон культурних подій.

У суботу, 11 травня, у Клевані розпочнеться Міжнародний фестиваль духової музики «Дзвенить оркестрів мідь».

Фестиваль буде тривати два дні, традиційно його присвячують Дню матері. Урочисте відкриття події заплановане об 11.00 в «Тунелі кохання». Спочатку там будуть лунати виступи учасників фестивалю, після чого запланована культурно-розважальна програма.

А вже у неділю, 12 травня, о 12.00, відбудеться марш-парад духових оркестрів. Фестиваль буде проходити на базі готельно-розважального комплексу «Скольмо» у Клевані. Тож учасники виступатимуть там на літній естраді.

Третій Регіональний конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах пройде в Острозі 11 травня. Мистецьку подію присвятять вшануванню пам’яті вчителя Острозької школи мистецтв Леоніда Матюка.

17 травня усіх охочих запрошують в Острог на «Замкові гостини -2019». Там влаштують музейне свято з нічними екскурсіями в замку.

Наступного дня, 18 травня, в Острозі заграє «Гітаріада» - Всеукраїнський конкурс виконавців гри на класичній гітарі. Протягом двох днів учасники з різних областей України будуть демонструвати присутнім власну майстерність та таланти.

Також 18 травня в Березному відбудеться заключний Концерт переможців обласного конкурсу серед учнів та вчителів шкіл естетичного виховання.

А вже 22 травня жителів області і туристів запрошують до культурно-археологічного центру «Пересопниця». Там триватиме обласне свято української писемності і Першокниги «Пересопницьке Євангеліє». В ході заходу плануються виступи духового оркестру «Вишнева гора», хорового колективу «Оберіг», вокального ансамблю «Акцент» та інших.

26 травня в Рівненському краєзнавчому музеї відбудуться «Музейні гостини». На фольклорно-етнографічному святі народні умільці нашого краю та інших областей презентують свої вироби, а кращі виконавці та колективи Рівного розважатимуть гостей своїми виступами.

Фестивальний місяць завершиться після історико-культурний заходу «Острог-Ренесанс». Це щорічне свято на Острожчині відбудеться 31 травня та триватиме два дні. Тематика фестивалю присвячена збереженню й популяризації української культурної спадщини

10.05.2019



Рівне-Ракурс №10 від 10.05.2019p. 
На головну сторінку