Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №277 від 01.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розваги

Ковзанка повернула зиму

Ковзанка повернула зиму

Майже осінньо-весняна погода аж ніяк не сприяла появі настрою, який традиційно буває взимку. Незважаючи на низьку температуру повітря, дошкульний вітер, сніг, цю пору року люблять усі. І ось прийшло свято й до прихильників зимових видів спорту. У Рівному на вулиці Набережній, 11, відкрили справжню ковзанку.

Бажаючих побачити це свято на власні очі виявилося дуже багато. Навіть журналісти, незважаючи на мороз, вирішили “спробувати лід”. Благо, ковзани видавали на місці. Приємно й те, що, замерзнувши, можна було відразу ж випити гарячої кави чи чаю. А ось прихильникам міцніших напоїв довелося обмежити себе у такому примарному задоволенні. Адже людей з ознаками алкогольного сп’яніння на ковзанку не пускали.

Автором ідеї та її реалізатором став директор ТОВ “Арена розваг” Олег Червук (на фото). Він же, не гаючи часу, сам взув ковзани, й чи не першим вийшов на лід.

- Ми намагалися зробити все, щоб відкриття ковзанки принесло задоволення мешканцям Рівного та навколишніх міст і сіл, - зазначив пан Червук. - Адже бажаючих поковзатится у нас є чимало, але погода не сприяла цьому. З відкриттям ковзанки така можливість з’явилася. До речі, у нас працюють також інструктори, які можуть навчити кататися і підтримати, у прямому розумінні слова, на льоду.

Не варто перейматися, якщо у вас немає ковзанів. У нас працює пункт прокату, де можна підібрати собі ковзани. Ковзанка працюватиме щодня, з 10 до 24 години, без вихідних, аж до квітня. Благо, новітнє морозильне устаткування дозволяє заморожувати воду при зовнішній температурі повітря +15 градусів. А температура самого льоду на ковзанці при цьому становитиме -17 градусів.

Несподіванкою для всіх став відомий український співак Лері Вінн у ролі ведучого свята. Щоправда, як здалося, йому все ж таки більше сподобалося кататися на ковзанах. На льоду він почувався, наче у рідній стихії.

Не оминули таку подію своєю увагою й керівники міста. Мер Рівного Віктор Чайка завітав разом зі своїм онуком.

Ще одним приємним сюрпризом від організаторів виявилося проведення показового хокейного матчу. Спочатку планувалася показова зустріч між командами з Луцька та Рівного. Але до обласного центру приїхали ще й хокеїсти зі Львова. Відмовити їм у бажанні зіграти матч на рівненській ковзанці гостинні господарі не змогли.

Через кілька днів після офіційного відкриття льодового майданчика знову завітав на Набережну, 11. Подібну картину доводилося бачити хіба що в старому радянському кіно: дорослі пари, чоловіки, жінки, діти різного віку їздили колом на ковзанах. І бажаючих поковзатися в черзі стояло не менше.

Віктор ЧАЙКА, міський голова Рівного: - Для міста відкриття льодового майданчика - дуже добра справа, просто чудова подія. Я думаю, що влітку найкращим відпочинком у нас буде футбол, а взимку - відкриємо тут кілька секцій. Вже є дві інвестиційні компанії, які бажають будувати льодові палаци.

Олексій ХМИЛЕЦЬКИЙ, перший заступник міського голови Рівного: - Як і в усіх цивілізованих містах, потрібно, щоб люди займалися й зимовими видами спорту. Необхідно розвиватися і розважатися з розумом. У рівнян з’явилася ще одна можливість для цього.

Світлана БОГАТИРЧУК-КРИВКО, заступник міського голови Рівного: - Потрібно, щоб у Рівному кожен міг займатися своїм улюбленим видом спорту. Ми вже спорудили три спортивні комплекси. Відкрили ряд тренажерних майданчиків. Мені у школах самі ж учні розповідають, що більше не ходять у туалети курити, а йдуть на спортивні майданчики. Тепер місто матиме ще й ковзанку. Це дуже потрібно, адже пам’ятаю, яку радість приносить дітям можливість поковзатися.

Сергій ВАСИЛЬЧУК, заступник міського голови Рівного: - Оскільки зима в Україні - вже рідкість, її у нас замінить льодовий майданчик. Адже спортом потрібно займатися. Колись я і сам у хокей грав. Відтепер разом із сім’єю будемо ходити і кататися. Це однозначно.

01.02.2007Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 01.02.2007p. 
На головну сторінку