Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №915 від 30.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Пристрасті за Мічудою…

Пристрасті за Мічудою…

Не встиг інформаційний простір Рівненщини «переварити» новину про підпал автомобіля секретаря Рівненської міської ради, як нова сенсація – затримано відомого громадського діяча, начальника ДАБІ Ігоря Мічуду...

Автор багато разів брав інтерв?ю у Ігоря Мічуди і тому писати про останні події важко. Спробую пояснити чому. Висвітлення таких справ як та, що інкримінують Мічуді вимагає від журналіста, звісно якщо це професійний журналіст, виваженості та об?єктивності. Колись давно нас вчили, як правильно писати кримінальні матеріали. По-перше, до вироку суду не можна в статті називати людину злочинцем, або винним у злочині, тому що доводить вину лише суд. Однак, навіть і після вироку не можна однозначно називати його винним, поки вирок не вступив у законну силу. Чому так? Журналістські матеріали читають в тому числі близькі та рідні, колеги та друзі підсудного. Якщо до вироку назвати його винним - це може на них вплинути і вплинути суттєво. Щонайменше - це некоректно. До того ж журналіст немає і не може мати доступу до справи того чи іншого звинувачуваного, а це не дає змоги мати всю потрібну інформацію. На жаль, ці канони журналістики в нас забуваються і це дуже погано. Отже, яку офіційну інформацію ми маємо:

«Начальника однієї з державних установ Рівненщини затримали на хабарі

Працівники Управління захисту економіки в Рівненській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва військової прокуратури Західного регіону України викрили та затримали на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 400 тисяч гривень 50-річного рівнянина, керівника однієї з державних установ Рівненської області. Чоловік вимагав хабар від представника приватного підприємства

Гроші, які були перераховані на рахунок іншого підприємства, призначалися за не перешкоджання у здійсненні підприємницької діяльності у сфері будівництва.

Наразі у рамках кримінального провадження проводяться першопочаткові слідчі дії, зокрема й обшуки у фігурантів справи.

Відділ комунікації поліції Рівненської області»

P.S.

Так, минулого понеділка відбулося засідання суду, де обирався запобіжний захід Ігорю Мічуді. Обрано було тримання під вартою терміном на 60 діб. Тепер буде слідство. А далі суд. Коли він буде і чим закінчиться не знає ніхто. Принаймні будемо сподіватись, що справа розслідується об?єктивно, і суд буде чесним та неупередженим, що дасть змогу визначити - є начальник обласного ДАБІ злочинцем чи чесною людиною.

30.05.2019Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 30.05.2019p. 
На головну сторінку