Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №915 від 30.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Програма Європейського Союзу ЕРАЗМУС+ розпочалася на Рівненщині

В її рамках реалізують проект «Толерантність та міжкультурний діалог» (Tolerance and Intercultural Dialogue). Він триватиме впродовж цього тижня. Його ініціатори – викладачі Рівненського державного гуманітарного університету подали заявку на участь до Європарламенту й виграли грант.

Як розповідають автори проекту Інна Ногачевська та Галина Ніколайчук, проект передбачає культурний обмін між студентами вищих навчальних закладів. Того року іноземні молодіжні делегації побували в Азербайджані, а вже цьогоріч приїхали до нас.

Серед учасників студенти з чотирьох країн – України, Італії, Азербайджану та Великобританії.

Для них проведуть зустрічі з різними навчальними закладами, ровесниками, воркшопи, дискусії, театральні вистави, екскурсії, дегустування національної кулінарії. І все для того, аби ознайомитися з поняттям толерантності у всіх сферах. У 2020 році учасники проекту поїдуть до Італії.

Привітав студентів-учасників міжнародної програми з візитом на Рівненщину заступник голови ОДА Олександр Корнійчук:

«Тема толерантності надзвичайно важлива зараз для нашого суспільства. Адже нині наша країна потерпає від агресії сусідньої держави. Саме тому терпимість до ближнього та примирення має стати нашою новою філософією. Ми кажемо «ні» жорсткості, агресії та конфліктам. Бо Рівненщина є толерантною! Жителі нашої області позитивно ставляться до думок, поглядів, традицій інших народів, національностей. І ми покажемо це нашим гостям».

30.05.2019



Рівне-Ракурс №10 від 30.05.2019p. 
На головну сторінку