Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №916 від 07.06.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Роман Стасюк: «У Рівному реально створити до тисячі нових місць у дитсадках»

Роман Стасюк: «У Рівному реально створити до тисячі нових місць у дитсадках»

Минулого вівторка біля напівзруйнованого дитячого садочка, який знаходиться в Рівному на вулиці Є. Коновальця 16, провів прес - конференцію лідер опозиції в Рівненській міській раді Роман Стасюк.

За його словами міська влада Рівного відверто саботує, вирішення проблеми нестачі місць в дошкільних закладах обласного центру.

У зв’язку з цим опозиція разом з фахівцями підготувала власний план виходу з кризи. Відповідно, до нього, потрібно реконструювати чотири дошкільні заклади. Це дозволить у найкоротші терміни отримати додатково до тисячі місць у дитсадках міста і найголовніше, що значно скорочена витратна частина цілком співрозмірна з можливостями бюджету.    

Відповідно до плану, презентованого лідером опозиції Романом Стасюком, крім відбудови садочка на вулиці Є. Коновальця 16, є колишні дитячі садочки за адресою Дубенська 64 та 71, які можна реанімувати та садочок «Вишенька», який планують використовувати як дошкільний заклад лише  наполовину. За словами депутата замість будівництва нових комунальних дитячих садків, які дадуть змогу усім містянам, які хочуть, щоб їх діти відвідували дошкільні заклади, Володимир Хомко ставить як приклад приватний дитсадок на «Щасливому», де, за даними Романа Стасюка, вартість утримання однієї дитини на місяць обійдеться батькам близько семи з половиною тисяч гривень.

«Чи багато рівнян зможуть собі це дозволити? Потрібно не заробляти на дошкільній освіті, а розвивати мережу комунальних дошкільних закладів. Вкладати в це бюджетні гроші, але вкладати з розумом. Наша команда вивчила, в яку суму обходиться міському бюджету утримання однієї дитини в різних садочках рівного. Результати не можуть не шокувати. Так, витрати на одну дитину на рік коливаються в різних садочках від 17 тисяч гривень до 65 тисяч. Так не повинно бути. Потрібно вивчити досвід тих садочків, де у нас мінімальні витрати і впровадити його в інших дошкільних закладах. Тоді ми зможемо зекономити бюджетні гроші і вкласти їх в будівництво нових садочків. До того ж, треба активно приймати участь у проектах по спільному фінансуванню таких об?єктів. Є програми на рівні області і інші міста області активно беруть в них участь вирішуючи таким чином соціальні проблеми своїх громад».

07.06.2019Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 07.06.2019p. 
На головну сторінку