Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №917 від 14.06.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

На Північному стартувало довгоочікуване будівництво сучасного дитячого садочку

На Північному стартувало довгоочікуване будівництво сучасного дитячого садочку

У суботу, восьмого червня, на території дитсадка, що на вулиці Коновальця, 16 у Рівному, розпочалися роботи. Територію обгородили будівельною стрічкою та розчищають її від чагарників, які повиростали за понад 20 років існування недобудованого та закинутого дитсадка.

Як розповів голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко напередодні, у нього в кабінеті відбулася нарада по цьому об’єкту, під час якої разом з підрядником і активними мамами з мікрорайону Північний було вирішено, що необхідно вже стартувати із будівництвом, адже є нагальна потреба у цьому закладі в найбільшому районі міста.

Тож нині будівельники готують майданчик для початку будівельних робіт. Аби завезти бодай якусь техніку, треба покосити, повирізати дерева, далі планують розрівняти територію та поставити паркан. Поки в будівлі немає ні світла, ні води, ні опалення. А через те, що все заросло чагарниками, не можна навіть подивитися у якому стані фундамент.

Найближчим часом працюватимуть над першими двома крилами будівлі. Поки відомо, що тривалість виконання усіх робіт розрахована щонайменше на два роки, але все залежить від фінансування. На саме ж будівництво всього треба зібрати 130 мільйонів гривень. Фінансування залучатиметься з різних джерел (місто, державний бюджет (ДФРР), область і не тільки). До слова, 3 мільйони уже виділила бюджетна комісія Рівнеради.

Інше важливе джерело фінансування - це Держфонд регіонального розвитку.

За словами Олексія Муляренка, обласна спецкомісія по відібранню проектів на фінансування з Фонду включила дитсадок на Коновальця до першочергових об’єктів. Цей список відправлять цього тижня до Мінрегіонрозвитку, де визначать, скільки мільйонів гривень виділяти. Попередньо очікують на 10 мільйонів гривень.

Замовником будівництва дошкільного навчального закладу на Північному виступає департамент з питань будівництва та архітектури Рівненської обласної державної адміністрації. Будує товариство «Янкор».

«Ми з обласним управлінням капітального будівництва, на щастя, маємо великий досвід подібних проектів, адже лише за останні 3 роки додатково створили 4000 місць для дошкільнят в районах і селах Рівненщини. Так що і в Рівному, я певен, збудуємо круто! Це все можливо, зокрема, завдяки державній підтримці і колегам з Мінрегіонбуду», – каже Олексій Муляренко.

Нагадаємо, що загальна площа дитячого садочку становитиме 5765 метрів квадратних. А відвідувати дитячий садочок зможуть понад 200 діток.

14.06.2019



Рівне-Ракурс №10 від 14.06.2019p. 
На головну сторінку