Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №277 від 01.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Непогано!

Сам собі господар

Сам собі господар

Мешканці багатоповерхових будинків усе частіше відокремлюються від ЖЕКів

На сьогодні в Рівному мешканці тридцяти чотирьох багатоповерхівок відокремилися від ЖЕКів, створивши так звані об’єднання співвласників багатоповерхових будинків. Тепер вони самостійно розпоряджаються коштами, які сплачують як квартплату.

В об’єднанні співвласників багатоквартирного будинку “Д.Галицького, 4, м.Рівне”, побувала журналіст “РР”.

...Дев’ятиповерхівка знаходиться у районі радіозаводу обласного центру. Тут чотири під’їзди та 144 квартири. Більше трьох місяців тому її мешканці відокремилися від ЖЕКу, створивши об’єднання співвласників багатоповерхового будинку. Більшість задоволена такими змінами, адже благоустрій у будинку з кожним місяцем покращується.

- Відтоді, коли мешканці дев’ятиповерхівки отримали право розпоряджатися коштами, які вони сплачують як “квартплату”, біля кожного під’їзду нарешті з’явилося зовнішнє освітлення, на вхідних дверях - кодові замки. Ліфти почали безперебійно працювати, - розповідає голова об’єднання співвласників багатоквартирного будинку “Д. Галицького, 4, м. Рівне” Галина ПОХИЛЬЧУК, яка також проживає у цьому будинку. - Адже нині кошти цілеспрямовано йдуть на поліпшення житлово-комунального сервісу та естетичного вигляду багатоповерхівки. За три місяці ми встановили засувки на гарячу та холодну воду. Провели зварювальні роботи для якісного забезпечення гарячого водопостачання. У перспективі - капітальний ремонт будинку та його покрівлі, встановлення лав біля під’їздів, альтанок. Рішення щодо використання коштів ухвалюватимемо на загальних зборах мешканців.

Що цікаво, будинок тепер має власного двірника, слюсаря-електрика та слюсаря-сантехніка. Відчувається, що в будинку з’явився господар. Оскільки така форма управління житлово-комунальним господарством гарно себе зарекомендувала, цілком імовірно, що через деякий час ЖЕКи просто... зникнуть.

Головний спеціаліст житлового відділу управління житлово-комунального господарства м.Рівне Галина ГОДИНА:

- Нині в місті є 34 об’єднання співвласників житлових будинків. З кожним роком їх стає більше. Люди переконуються з досвіду мешканців сусідніх будинків, які перейшли на нову форму управління житлово-комунальним господарством, що така система господарювання цілком вигідна.

01.02.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 01.02.2007p. 
На головну сторінку