Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №277 від 01.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"

  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Березень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Квітень 2024p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Новини Рівне
QRcode

#Якість над усе!

Будемо їсти справжню ковбасу?

Будемо їсти справжню ковбасу?

Із впровадженням нових державних стандартів рівняни отримають ковбасні вироби зі стовідсотковим вмістом натурального м’яса

Для споживачів, мабуть, не секрет, що ковбаса, яка коштує дешевше 18-20 гривень за кілограм, насправді не є ковбасою в енциклопедичному тлумаченні цього слова, і майже не містить яловичини або свинини.

На жаль, 95-відсоткова заміна філейки, грудинки, ошийка та пашини на білок рослинного походження або на м’ясо птиці механічної обвалки дозволена нині діючими технічними умовами. Достатньо лише додати до назви “Московська” або “Любительська” магічне слово “нова”, “особлива” чи “оригінальна” - і вашій ковбасі відкрито “зелене світло” до реалізації.

Прагнучи при найменших витратах отримати найбільший зиск, підприємці замінюють м’ясо у ковбасному фарші добавками, що не передбачені рецептурою: борошном, манкою, крохмалем. Та найбільше занепокоєння контролюючих органів викликає невідповідність продукції вимогам ДСТУ за показниками, які негативно впливають на здоров’я людей: завищений вміст нітратів та наявність мікроорганізмів.

Чи зрадіють такій ковбасі споживачі у країнах Євросоюзу, чий ринок ми збираємося підкорювати найближчим часом?

Навряд. Адже стандарти ISO набагато вимогливіші до якості продуктів, ніж ті, якими нині послуговуються вітчизняні підприємці. Щоб ковбаси рівненської “начинки” могли гідно конкурувати з фінським сервелатом чи угорською салямі, потрібна гармонізація існуючих і впровадження нових державних стандартів, вважають спеціалісти державного підприємства “Рівнестандартметрологія”. З ними солідарні їхні колеги з управління у справах захисту прав споживачів, органів ветеринарного нагляду та керівники і провідні фахівці підприємств м’ясопереробної галузі Рівненщини.

На семінарі, присвяченому нагальній проблемі впровадження нових стандартів, що відбувся в обласному центрі наприкінці січня, виробникам були запропоновані близько двох десятків документів - ДСТУ, ЗТУ та ТУ, що регламентують виробництво основних видів м’ясних продуктів. Для впровадження цих стандартів та технічних умов підприємцям надається цілий рік. Чи впораються вітчизняні виробники із цим завданням?

Звичайно, без інвестицій у сучасне комп’ютеризоване обладнання та профнавчання працівників досягти успіху неможливо. Значних коштів потребуватиме обладнання і реактиви для лабораторій, адже нові стандарти вимагають більш ретельного дослідження як м’ясної сировини, так і продукції на виході з конвеєру. Підприємцям будуть потрібні гроші і на придбання тих самих документів, на впровадженні яких наполягають представники державних контролюючих органів. Все це, як ви розумієте, вплине на ціноутворення. Отже, незабаром справжня, стовідсотково натуральна ковбаса від рівненського виробника за ціною наздожене європейську. А найбідніша частина наших співвітчизників їстиме бутерброди із сурогатом першого-третього гатунку, у назві якого слово “ковбаса” навіть не згадуватиметься.

01.02.2007Валентина ЗАХАРОВА


Переглядів: 1250

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 1165 від 17.04.2024p.
¤ 
Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

Побив в парку чоловіка телескопічною палицею

П’ятого квітня близько 18 год до поліції повідомив 34-річний житель села Зірне, що в дендрологічному парку міста Березне, невідомий чоловік раптово почав нецензурно висловлюватися в його адресу, а потім – побив металевою палицею та втік....

¤ 
Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід

КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР та релокований ДЗ «Луганський державний медичний університет» уклали тристоронній договір про співпрацю із Литовським університетом медичних наук....





Найпопулярніші статті:

• Розшифровка аналізу крові: [841] (21170)
• Як позбутися шпори на п’яті [850] (17326)
• Масштабна спецоперація на Рівненщині: викрили мережу «реабілітаційних центрів» [965] (14555)
• Допомога під час карантину [967] (14479)
• Коли відкриються рівненські садочки? [965] (14313)
• Чому не варто кип’ятити воду двічі [964] (14126)
• Рівнян запрошують на дитячий кінофестиваль «Children Kinofest» онлайн [965] (14001)
• 4 способи, як перевірити масло на натуральність [964] (13974)
• У Здолбунові підпалили авто підприємця [965] (13963)
• Живи до ста! [965] (13948)
• Бюджет і ми… [965] (13884)
• Щоб овочі в холодильнику були тривалий час свіжими, помістіть туди звичайну губку [964] (13878)
• Що робити, якщо дитину покусали комарі [965] (13751)
• У Сергія Притули вкрали взуття в поїзді: як викручувався ведучий [964] (13660)
• Аудитори Рівненщини з початку року попередили порушень за процедурою закупівель на понад 72 млн грн [965] (13655)
• Про здобутки Рівненщини - у річницю президенства Володимира Зеленського [965] (13601)
• ЗНО під час карантину: як складати? [964] (13213)
• «Перевірка» на коронавірус коштувала пенсіонерам понад 10 тисяч гривень [964] (13185)

ТОП-15 свіжого номера:

• У Рівному вперше люди з інвалідністю отримають безкоштовне оздоровлення (358)
• Які шкідливі речовини можуть містити вологі серветки? (66)
• Госпіталь та медуніверситет Рівненщини перейматимуть литовський досвід (64)
• Тонкощі заварювання кави (61)
• Побив в парку чоловіка телескопічною палицею (60)
• Небезпека вологих серветок (58)
• Пиріг «Чорний ліс» (58)
• Рідні брат та сестра з бабусею загинули у ДТП (56)
• Часникові стрілки корисніші за часник (53)
• Особливості вживання видів води (51)
• Чому варто їсти кабачки, особливо жінкам? (51)
• А ваш шампунь безпечний? (49)
• Про стан печінки «розповість» ваш вказівний палець (47)
• Нецукровий діабет (44)
• Водій напідпитку пропонував хабар поліцейським (37)


 Партнери 
 
Перший інформаційний канал Інтерес .
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Розсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2022 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(098)0565477. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(098)0565477, (096)3950057

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Pika.rv.ua
АІ "Ракурс"