Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №277 від 01.02.2007p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Жовтень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Листопад 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30


#Якість над усе!

Будемо їсти справжню ковбасу?

Будемо їсти справжню ковбасу?

Із впровадженням нових державних стандартів рівняни отримають ковбасні вироби зі стовідсотковим вмістом натурального м’яса

Для споживачів, мабуть, не секрет, що ковбаса, яка коштує дешевше 18-20 гривень за кілограм, насправді не є ковбасою в енциклопедичному тлумаченні цього слова, і майже не містить яловичини або свинини.

На жаль, 95-відсоткова заміна філейки, грудинки, ошийка та пашини на білок рослинного походження або на м’ясо птиці механічної обвалки дозволена нині діючими технічними умовами. Достатньо лише додати до назви “Московська” або “Любительська” магічне слово “нова”, “особлива” чи “оригінальна” - і вашій ковбасі відкрито “зелене світло” до реалізації.

Прагнучи при найменших витратах отримати найбільший зиск, підприємці замінюють м’ясо у ковбасному фарші добавками, що не передбачені рецептурою: борошном, манкою, крохмалем. Та найбільше занепокоєння контролюючих органів викликає невідповідність продукції вимогам ДСТУ за показниками, які негативно впливають на здоров’я людей: завищений вміст нітратів та наявність мікроорганізмів.

Чи зрадіють такій ковбасі споживачі у країнах Євросоюзу, чий ринок ми збираємося підкорювати найближчим часом?

Навряд. Адже стандарти ISO набагато вимогливіші до якості продуктів, ніж ті, якими нині послуговуються вітчизняні підприємці. Щоб ковбаси рівненської “начинки” могли гідно конкурувати з фінським сервелатом чи угорською салямі, потрібна гармонізація існуючих і впровадження нових державних стандартів, вважають спеціалісти державного підприємства “Рівнестандартметрологія”. З ними солідарні їхні колеги з управління у справах захисту прав споживачів, органів ветеринарного нагляду та керівники і провідні фахівці підприємств м’ясопереробної галузі Рівненщини.

На семінарі, присвяченому нагальній проблемі впровадження нових стандартів, що відбувся в обласному центрі наприкінці січня, виробникам були запропоновані близько двох десятків документів - ДСТУ, ЗТУ та ТУ, що регламентують виробництво основних видів м’ясних продуктів. Для впровадження цих стандартів та технічних умов підприємцям надається цілий рік. Чи впораються вітчизняні виробники із цим завданням?

Звичайно, без інвестицій у сучасне комп’ютеризоване обладнання та профнавчання працівників досягти успіху неможливо. Значних коштів потребуватиме обладнання і реактиви для лабораторій, адже нові стандарти вимагають більш ретельного дослідження як м’ясної сировини, так і продукції на виході з конвеєру. Підприємцям будуть потрібні гроші і на придбання тих самих документів, на впровадженні яких наполягають представники державних контролюючих органів. Все це, як ви розумієте, вплине на ціноутворення. Отже, незабаром справжня, стовідсотково натуральна ковбаса від рівненського виробника за ціною наздожене європейську. А найбідніша частина наших співвітчизників їстиме бутерброди із сурогатом першого-третього гатунку, у назві якого слово “ковбаса” навіть не згадуватиметься.

01.02.2007Валентина ЗАХАРОВА


Переглядів: 640

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 836 від 16.11.2017p.
¤ 
Як зміцнити імунітет восени:

Як зміцнити імунітет восени:

4 дієвих способи, які вам сподобаються

Можна довго жалітись на погану погоду, холод та вічні застуди. А можна зміцнити власний імунітет і тоді осінь дійсно буде вам в радість!...

¤ Особливий погляд
«Вестагротех» завзято працює на молочний ренесанс в Україні

«Вестагротех» завзято працює на молочний ренесанс в Україні

Микола КОЗАКЕВИЧ: «Настав час виходити на світові продовольчі ринки не з сировиною, а з «паляницею»

За останні роки молочна галузь України переживає не найкращі часи. Причин цьому чимало: недостатня увага з боку держави, значне підвищення цін на електроенергію та паливо, яке впливає на ціну вироблен...

¤ 
Хто з Рівненщини отримає відстрочку від армії, вирішувала призовна комісія

Хто з Рівненщини отримає відстрочку від армії, вирішувала призовна комісія

На Рівненщині триває осінній призов на строкову службу. Всього до кінця листопада військкомати повинні закликати понад 300 новобранців у віці до 27 років. Більше половини призовників служитимуть у Збр...

¤ 
«Народний фронт» до виборів-2019 готовий

«Народний фронт» до виборів-2019 готовий

«Фронтовики» провели ГУЧНИЙ з’їзд

Здавалося б, банальна історія – партія провела з’їзд. Україна бачила сотні партійних заходів за час незалежності, проте цього разу спричинився справжній політичний фурор. 11 листопада півтисячі делега...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (21922)
2. Розклад руху автобусів [253] (19773)
3. Моє місто - найкраще [427] (16396)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (11331)
5. Догляньте мене до смерті [278] (11281)
6. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (11094)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (10718)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (9182)
9. Душ для всіх [432] (8313)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (8260)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (7965)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (7851)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (7819)
14. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7741)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7694)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Як зміцнити імунітет восени: (125)
2. Як пиво впливає на організм людини: (121)
3. Хто з ким «дружить» на городі (116)
4. «Ти зможеш, якщо зміг я!» знову на Рівненщині (114)
5. Виростити розсаду без ґрунту (113)
6. У Рівному вперше відбувся фестиваль з доджболу (112)
7. «Верес» U-21 – «Карпати» U-21 0:1 (111)
8. Євген Пасіч не зіграє у Запоріжжі, (110)
9. Рівненська дзюдоїстка отримуватиме стипендію Президента (110)
10. «Розминка від чемпіона» продовжує крокувати Рівненщиною (105)
11. Чого соромиться історія: великі люди, які хворіли ганебними хворобами (104)
12. Відомо, хто буде новою ведучою «Орла и решки» (102)
13. Пиріжки як пух (102)
14. Померла дочка Людмили Гурченко: причина смерті (101)
15. Як лікувати ячмінь народними засобами (100)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс