Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №277 від 01.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Люстрація по-новому

Чому звільнили Семаніва?

Колотнеча в обласній лікарні

Мирослава Семаніва - головного лікаря Рівненської обласної лікарні - звільнено із займаної посади розпорядженням голови Рівненської облдержадміністрації Віктора Матчука. У розпорядженні вказано, що контракт між обласною державною адміністрацією та головним лікарем Рівненської обласної клінічної лікарні Мирославом Семанівим розірвано достроково за порушення ним законодавства про ліцензування певних видів господарської діяльності, про обіг в Україні наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів і прекурсорів, а також умов контракту. Про це повідомила прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації.

Втім, однопартійці пана Семаніва вбачають у його звільненні лише політичний підтекст. Заяву з цього приводу оприлюднив провід РОО УНП. У ній сказано, що “після повернення до влади в Рівненській області “нашоукраїнця” Матчука і повернення на керівні посади запеклих кучмістів із команди Сороки, розпочалися безпрецедентні кадрові чистки... Звільнення з посади професіонала та члена УНП Мирослава Семаніва стало ще одним свідченням беззаконня, цинізму та політичних переслідувань з боку голови облдержадміністрації пана Матчука та його справжніх покровителів - “регіоналів”.

Іншої думки дотримуються колишні підлеглі пана Семаніва та колишній начальник обласного управління охорони здоров’я Ярослав Маслій, якого звинуватили в організації змови медиків.

- Я не маю жодного відношення до цієї справи, - розповів Ярослав Маслій. - Адже більше не займаю керівних посад та не маю впливу на лікарів, які написали скаргу на Семаніва. Знаю лише, що роботу обласної лікарні перевіряли дві комісії. Вони й підтвердили виявлені порушення при призначенні, а також раніше - під час його перебування на посаді начальника обласного управління охорони здоров’я.

Нещодавно спілкувався з ображеними лікарями і екс-міністр охорони здоров’я Микола Поліщук, який у жовтні 2005-го призначив пана Семаніва керувати обласною лікарнею. А в січні 2007-го йому довелося перепрошувати ображених лікарів за свій невдалий вибір, адже комісія вважає, що “факти, наведені у заяві медичних працівників Рівненської обласної лікарні, в основному, підтвердилися”.

Здавалося, тепер медики заспокояться, зосередяться на роботі та чекатимуть призначення нового головного лікаря. Адже такого тривалого стресу лікарня з більш як півстолітньою історією ще не знала. Втім, Мирослав Семанів миритися із власним звільненням не збирається...

Відповідно до розпорядження голови Рівненської облдержадміністрації Віктора Матчука, обов’язки головного лікаря Рівненської обласної лікарні нині виконує Микола Барса.

01.02.2007Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 01.02.2007p. 
На головну сторінку