Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №920 від 04.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Ляшко в Страсбурзі: Ми зробили все, щоб захистити честь України

Ляшко в Страсбурзі: Ми зробили все, щоб захистити честь України

Про ціннісний крах Ради Європи мав сміливість заявити лише Олег Ляшко

У тріумфальному поверненні Росії до Парламентської Асамблеї Ради Європи Олег Ляшко звинуватив як продажних європейських депутатів, які спокусилися на російські гроші, так і українську владу, яка виявилася нездатною відстоювати національні інтереси. Парламентар закликав українську делегацію покинути цю організацію та жорстко нагадав європейським колегам, завдяки кому вони живуть в мирі.

«Ваше рішення про повернення російської делегації – це зрада пам’яті 13 тисяч українців, які віддали свої життя за те, щоб ви мирно тут сиділи і говорили ні про що. У той час, коли українці проливають кров, ви продаєте принципи ПАРЄ за гроші. Ви обманюєте самі себе, ви обманюєте своїх виборців, ви обманюєте Європу», - звернувся Ляшко до депутатів ПАРЄ.

Політик розповів, що із відстороненням російської делегації Асамблея втратила 60 мільйонів євро членських внесків. Але замість того, щоб зменшити витрати на апарат – європейські політики вирішили повернути Росію, попри невиконання нею жодної резолюції ПАРЄ за ці роки. Ляшко вважає, що єдиною умовою повернення Росії мало б бути звільнення Криму та Донбасу.

«Вам не захист прав росіян треба, а їхні гроші. Бо замість того, щоб обмежити чиновницькі апетити і скоротити чисельність депутатів, ви хочете, щоб Росія заплатила свій внесок. Ви або сліпі, або дурні, або продажні! Ви не бачите очевидного – потаканнями і політикою умиротворення агресора не зупиниш, а навпаки – тільки розпалиш апетит. Росіяни за стінами цієї зали бігають і аплодують, бо вважають, що перемогли Раду Європи, верховенство права, кожного з нас. І їм начхати на права людей», - підкреслив Ляшко.

Після ганебного голосування за проросійську резолюцію, Олег Ляшко вийшов з будівлі Асамблеї і записав відео-звернення до українців. Він зазначив, що зробив все, щоб захистити честь України, та обурився, що в такий відповідальний день в ПАРЄ не було українського президента. Політик закликав українську делегацію покинути Асамблею.

«Україні нічого там робити. Сьогодні ПАРЄ втратила будь-яку цінність і здатність представляти та захищати інтереси українців. Ми повернемось сюди після нашої перемоги. Я в це вірю так само, як вірю в перемогу України!», - підсумував Ляшко.

04.07.2019



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2019p. 
На головну сторінку