Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №920 від 04.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Соціологія у 153 виборчому окрузі

Соціологія у 153 виборчому окрузі

Другий етап

Ми проаналізуємо результати другого етапу соціологічного дослідження Центру європейської та атлантичної інтеграції щодо політичної орієнтації мешканців 153 виборчого округу в межах проекту «Соціологічний барометр населення України». Опитування проводилося з 29 червня по 1 липня 2019 року. Питання були відкритими, анкета анонімна. Було опитано 800 респондентів в Острозькому, Гощанському, Корецькому, Рівненському районах та частині м. Рівне (трикутник Бармаки – вул. Фабрична – вул. Гагаріна). Допустима помилка вибірки від 0,5 до 2,5 відсотків. Основною проблемою опитування стало, як і на першому етапі, формування просто з «коліс» партійних проектів (наприклад, в анкеті – партія М. Саакашвілі, в реалії Рух нових сил) та учасників по мажоритарці.

Як і в першому зрізі очікуваним є лідерство за партійними списками партії «Слуга народу» – 24% респондентів з тих, що прийдуть на вибори, проголосують саме за них. Головним конкурентом, з результатом 10% є партійний проект «Голос» С. Вакарчука. Бронзовим призером попередніх результатів стала Партія Петра Порошенка «Європейська Солідарність» з 9,5%.

Продовжує пасти задніх Батьківщина Ю. Тимошенко – 4,5%. Якщо це не якась хитра гра, то такий результат для нашого регіону в певній мірі сенсаційний (не на заробітках же ж всі виборці сердешних?). Дещо вирівнялися результати двох опоблоків, почала набирати відсотки «Громадянська позиція». Можливості для росту в партійному сегменті є – понад третина виборців ще не визначилася.

Прояснилася ситуація з місцевими мажоритарниками. Однак, дуже велика частка виборців ще не визначилося (45 %), і це знову ж таки не дивно – старт кампанії, літо, мала впізнаваність частини кандидатів. Виділимо Віктора Щербачука, що значно додав на старті. Двічі депутат від округу Юрій Вознюк добавив до своєї скарбнички 1% . Віталій Ундір підбирається до 14 %, але цього все ще недостатньо щоб наздогнати Романа Іванісова від «Слуги народу», що має майже незмінний результат 16,5 %.

Отже, такі проміжні позиції політичних гравців у 153 виборчому окрузі, цікаво, яким буде фініш. А фініш буде точно гарячий, адже схоже на те , що надто багато виборців будуть визначатися в останні дні перегонів.

04.07.2019



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2019p. 
На головну сторінку