Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №920 від 04.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

ЗЕ-команда на Рівненщині:

ЗЕ-команда на Рівненщині:

політичні пристосуванці поЗЕленіли!

Переконлива перемога Володимира Зеленського на президентських виборах дозволяє прогнозувати його молодій партії «Слуга народу» такий же успіх й на дочасних парламентських виборах, що пройдуть уже в липні. Однак, через відсутність власної команди на місцях, представниками ЗЕ-команди в мажоритарних округах часто стали представники попередньої влади, а в деяких випадках й вічні «слуги» пропрезидентських партій. Яскравим прикладом таких кандидатів став мажоритарник по 152 виборчому окрузі (м. Рівне) Олександр Ковальчук.

Розпочав свою політичну кар’єру Олександр Ковальчук ще в далекому 2010 році, коли після парламентських виборів того року став помічником депутата Верховної ради України від блоку «Наша Україна – Народна Самооборона», екс-голови Рівненської ОДА Віктора Матчука. Тоді ця політична сила набирала голоси виборців завдяки підтримці недавнього Президента України Віктора Ющенка, а сам нардеп Матчук був доволі близьким з лідерами партії Ющенком та Юрієм Луценком (нині генпрокурор, якого Президент Зеленський намагається звільнити та неодноразово критикував за непрофесіоналізм). Причому, згідно інформації сайту «Посіпаки», пан Ковальчук працював помічником на платній основі, а отже був наближеним до нардепа та, очевидно, мав би допомагати Віктору Матчуку в розробці законопроектів.

Однак, чи працював Олександр Ковальчук над законопроектами чи ні, наразі не відомо. Зате цілком очевидно, що завдяки перепустки до Верховної ради України Олександр Ковальчук зблизився з пропрезидентською тоді Партією регіонів (у 2010 році Віктор Янукович став Президентом України). Тож через рік, уже у 2011 році, коли його «шеф» Матчук склав із себе депутатські повноваження, Олександр Ковальчук стає довіреною особою представника фракції Партії регіонів у Верховній раді України Юрія Благодиря.

При цьому варто зазначити, що за рік роботи у Верховній раді Олександр Ковальчук зумів настільки зблизитися з Юрієм Благодирем, що той довірив йому бути «смотрящим» за розвитком власного бізнесу доки сам Благодир працював в Парламенті. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці й сам Олександр Ковальчук зазначаючи, що займав «скромну посаду» Проектного менеджера в групі компаній «КРАТОС» та СГП Імені Воловікова, що пов’язують на Рівненщині з Юрієм Благодирем.

Успішна робота «смотрящим» від нардепа дозволила Олександру Ковальчуку не лише здобути фінансове благополуччя, але й поріднитися з регіоналом. Олександр Ковальчук став хресним батьком сина Юрія Благодиря – Максима.

Однак, не надто довго тривала близькість Олександра Ковальчука з провладною тоді Партією регіонів. Після Революції гідності, коли навіть самі палкі регіонали відхрещувалися від Януковича відхрестився й Ковальчук. І завдяки зв’язкам свого кума, разом з останнім балотувався до Рівненської обласної ради по 57 виборчому окрузі міста Рівного вже від нової пропрезидентської партії «Блок Петра Порошенка».

Щоправда тоді депутатом обласної ради Олександр Ковальчук не став. Тож тепер він знову пробує свої сили і знову від пропрезидентської партії «Слуга народу» з багатозначним гаслом «Зробимо їх знову!» Та чи вдасться?

04.07.2019Олена ІВАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2019p. 
На головну сторінку