Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №920 від 04.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як правильно доглядати за парасолькою

Якщо ви бажаєте, щоби ваша парасолька прослужила не один сезон і при цьому чудово виглядала, необхідно правильно за нею доглядати.

Найважливіше - правильно сушити парасольку. Ви повинні пам’ятати, що парасольку при сушінні ніколи не можна розкривати до кінця. У розгорнутому вигляді вологий купол розтягується, і розхитуються спиці. У жодному разі не кладіть у чохол вологу парасольку, тому що непросушена парасолька обов’язково буде пропускати воду.

Дощова вода рідко буває абсолютно чистою, і, як правило, вона містить чимало домішок, які залишають на парасольці розводи. Тому не забувайте прати парасольку у міру необхідності. Для цього достатньо замочити парасольку в напівзакритому положенні в теплій мильній воді, а потім розкрити і обполоскати під душем.

Після цього прополощіть поверхню парасольки проточною водою, а для освіження кольорів протріть поролоновою губкою, змоченою в розчині оцтової кислоти (2 столові ложки оцту на 1 літр води).

Якщо парасолька не відпирається звичайними засобами, або на ній з’явилися плями, спробуйте її почистити розчином води з нашатирним спиртом (півсклянки нашатирю на 1 літр води) або сумішшю рівних частин столового оцту і води.

Можна спробувати відчистити парасольку і м’якою щіткою, змоченою в спирті. Поруділу тканину чорної парасольки чистять щіткою, змоченою у відварі міцного чаю або листя плюща.

Якщо ваша парасолька просто запилилася, почистіть її м’якою щіткою, змоченою в розчині синтетичного мийного засобу для прання виробів з вовняних, шовкових і синтетичних тканин. У жодному разі не застосовуйте для чищення бензин, гас, ацетон та інші розчинники!

Щоб ваша парасолька служила вам довго і не ламалася:

• ніколи не кладіть парасоль на дно сумки - під важкими речами спиці гнуться і швидко поламаються;

• регулярно провітрюйте вашу парасольку;

• перш ніж прибрати парасоль на зберігання (зберігати парасольки потрібно в сухому місці при помірній температурі не вище 35°С і не нижче 10°С), улаштуйте йому профілактику. Для цього гарненько виперіть парасоль щіткою: сухий купол варто натерти піною господарського мила або лужним шампунем. Ретельно сполосніть і потім витріть спиці сухою ганчірочкою.

Коли парасоль повністю висохне, потрібно змазати машинним мастилом спиці і ковзний механізм. Всі стики загорнути в плівку або вощений папір, покласти в пакет і прибрати.

04.07.2019



Рівне-Ракурс №10 від 04.07.2019p. 
На головну сторінку