Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №921 від 11.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

5 способів організувати полив квітів під час відпустки

5 способів організувати полив квітів під час відпустки

1. Вода у піддониках Це не підходить для деяких ніжних рослин, які можуть загнивати навіть при невеликому надлишку вологи. 

Якщо корені рослини все-таки починають гнити від зайвої вологості, квітку доведеться пересадити в інший горщик, зробити дренаж (на дні горщика має бути отвір для стоку води, що не поглинається рослиною, дно горщика викладається шаром черепків або камінчиків).

2. Захист із мохів

Горщики з квітами опустити на 3-4 години у воду, залишити в спокої ще на годинку, щоб непоглинена вода стекла й покрити поверхню землі в горщиках мохами - допомагає на 6-8 днів. 

3. Два в одному

Глиняний горщик із квіткою покласти в іншій, більший за розміром й наповнений мокрими мохами. На дно більшого з горщиків потрібно поставити кілька підставок (висота підставок 3-5 см), між ними - мохи й вода, між стінками внутрішнього та зовнішнього горщика - мохи. 

4. Зрошення за допомогою ниток

Сулію з водою потрібно поставити вище горщиків із квітами, один кінець пасма з вовняних ниток необхідно закріпити у воді, інший - закопати на 4-5 см у землю в горщику. Цей метод доведеться випробувати ще за кілька днів до від’їзду, тому що не всі нитки однаково добре проводять воду, а деякі ще й провисають і вода капає на підлогу або підвіконня. Зате з однієї судини з водою можна провести воду відразу до декількох горщиків.

5. Капілярне зрошення

Пасмо вовняних ниток піднімається із судини з водою до дна горщика із квітами (на дні горщика має бути невеликий отвір) і на кілька сантиметрів заглиблюється в землю. Підходить для дуже ніжних у плані надлишку вологи квітів. Час роботи такого капіляра залежить від розміру ємкості судини з водою й «апетиту» квітки. Рослини з таким поливом витримають вашу відсутність не менше двох тижнів.

6. Крапельний метод

На горщик поміщають судину з водою (наприклад, пластикову пляшку) з майже закритою кришкою, горлечком униз. Багато води не викапає, тому що на якімсь етапі буде необхідно, щоб у пляшку через той же самий отвір проникло повітря. Таке можна зробити і власноруч, тільки доведеться поекспериментувати з різними суліями та отворами. А можна купити у квітковому магазині прилад, що діє за таким ж принципом, наприклад, флораматик.

Не варто забувати про загальні правила поливу квітів, адже квітам зовсім не однаково, чим, коли і як їх поливають.

Квіти необхідно поливати річковою, дощовою, поталою або бюветною водою. Якщо ви хочете бачити свої рослини здоровими та квітучими, не поливайте їх водою з крана. Якщо немає іншого виходу, нехай водопровідна вода відстоїться кілька днів, щоб вивітрився розчинений у ній хлор. До речі, для людей водопровідна вода є не більш корисною, чим для квітів. 

Улітку та навесні, у період бурхливого росту й цвітіння, квіти мають потребу в більш рясному поливі, чим узимку та восени. Улітку, коли пекуче, волога швидше випаровується із ґрунту. Улітку рослини потрібно поливати ввечері, узимку - зранку. І найголовніше: у кожної рослини - свій апетит, що залежить не тільки від виду, але й від того, де знаходиться її «будиночок» (на сонці або в тіні), високий горщик або мілкий, чи легкий в ньому ґрунт.

11.07.2019



Рівне-Ракурс №10 від 11.07.2019p. 
На головну сторінку