Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №278 від 08.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ба-бах!

Вихованці ДЮСШ №4 Олег Омельчук та Оксана Калінська. А зараз пролунають два постріли...

Як вцілити в "яблучко"?

Вперше на Рівненщині спортсмен виборов ліцензію на участь в Олімпійських іграх зі спортивної стрільби

Що являє собою спортивна кульова стрільба на Рівненщині і наскільки активно вона культивується в нашій області? Де можна постріляти від душі і якими якостями потрібно володіти, щоб найточніше влучати в ціль?...

...За відповіддю прямую до Рівненської дитячої юнацької спортивної школи №4. Тут є спортивний тир, хоча загалом в області їх не так і багато - два в Рівному, а один - у Кузнецовську. Більше є комерційних тирів, де стріляють тільки з пневматичної зброї. А в кульовому спорті застосовують також мало- та крупнокаліберну зброю, що додає адреналіну.

...Заходжу в тир. Найбільше здивувала атмосфера, що панує під час тренування. Напевно, такого спокою немає в жодному спортзалі! Люди зі зброєю, як на підбір, - зібрані, врівноважені й, може, дещо “холоднокровні”.

- Ці риси характеру формуються у процесі тренувань, - пояснює старший тренер області з кульової стрільби Сергій БОНДАР. - Адже вони необхідні для досягнення високих результатів у цьому виді спорту.

...Хлопці і дівчата стали в ряд, одягнули навушники, і почали стріляти. Серед спортсменів є чимало дівчат. Одна з них - Людмила КОВАЛЬЧУК - мама трьох дітей, стріляє уже більше тридцяти років. Каже, подобається. Мрійливо зазначила, що, як тільки підростуть її діти, вона їх теж запише у секцію спортивної стрільби.

За словами тренера, в обласному центрі близько п’ятдесяти людей займаються кульовою стрільбою. Домінуюча частина - в ДЮСШ №4. Нині вихованці цієї школи Олег ОМЕЛЬЧУК та Оксана КАЛІНСЬКА готуються до чемпіонату України з кульової стрільби, який проходитиме у Льовові. А Олег Омельчук нещодавно здобув ліцензію на участь в Олімпійських іграх. Це перший випадок за всю історію спортивного життя Рівненщини. Рівняни можуть гордитися земляком!

А пан Сергій зазначив, що стрільбою починають займатися з десяти років. Спорт “розкручений” у світі, тому є шанси досягнути висот, показуючи гарні результати.

...У руках пневматичний пістолет. Тренер пояснює, що потрібно цілитися трохи нижче мішені. А тепер повільно натискати на курок. “Повільно!” - наголошує. Ба-бах!!! Не буде спокою на душі - ні техніка, ні досвід не допоможуть спортсмену!

У кульовій стрільбі використовується пневматична, малокаліберна та крупнокаліберна зброя. Для прикладу, на змаганні за одну вправу стрілець робить 60 пострілів на дистанції 50 метрів. На вправу передбачено дві години 15 хвилин.

08.02.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2007p. 
На головну сторінку