Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №921 від 11.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

«Слуга Народу» та «Батьківщина» – найперспективніша коаліція, аби люди відчули зміни*

Партія Володимира Зеленського через місяць президентства починає втрачати підтримку, та поки втримує лідерство. Експерти наголошують, що єдиний шанс Володимира Зеленського не розчарувати людей – створити союз новизни і досвіду.

Для того, щоб люди відчули зміни, мало обрати президента. Тут має спрацювати злагоджена команда однодумців у парламенті, Уряді та офісі президента, вважає політичний експерт Сергій Биков.

«Президент – це першочергово політична воля. Українці продемонстрували волю до змін, обравши Володимира Зеленського. Та не президент формує і призначає Уряд. Конституція дає людям можливість обирати шлях змін, тому парламентські вибори по-суті є виборами Прем’єр-міністра. Це боротьба програм, а не гасел. Люди наїлись слоганів і хочуть бачити, як знижувати тарифи, зупиняти війну та збільшувати доходи людей. Досі мало хто пропонує справжню дорожню карту. Точніше, фахову інструкцію до виконання пропонує тільки «Батьківщина» Юлії Тимошенко. У інших скоріше нариси чи збірки гасел» - зазначає експерт.

«Сьогодні Батьківщина є найперспективнішим партнером Володимира Зеленського. У Юлії Тимошенко є і стратегія і покроковий план дій. А найголовніше, у неї є бачення, що має робити новий уряд, щоб люди відчули зміни – як запустити економіку, як знизити тарифи, як підняти зарплати і пенсії. Тому, ми вже вибрали нового президента – тепер маємо обрати йому надійного поплічника, а точніше, поплічницю, щоб можна було ці зміни втілювати в життя» - додає Сергій Биков.

В команді Зеленського сьогодні немає людини, яка б мала відповідний досвід, щоб взяти на себе управління Кабінетом Міністрів. Тому на сьогоднішній день найвірогіднішим кандидатом на пост прем’єр-міністра є Юлія Тимошенко, зазначає політичний експерт Денис Гороховський:

«Враховуючи складну економічну ситуацію в країні, прем’єру буде необхідно приймати ряд складних рішень. У Тимошенко є й такий досвід, вона вже виводила країну з кризи і має план, як зробити це ще раз».

Гороховський додає, що союз Зеленського і Тимошенко дозволить уникнути кулуарних війн:

«Курс партії Тимошенко співпадає з курсом президента у ключових питаннях, що не дозволить перетворити Кабмін на орган для політичних маніпуляцій та кулуарних війн».

За обставин, що склались в державі, експерти вважають Юлію Тимошенко найвірогіднішим Прем’єром, яка вміє керувати Урядом.

11.07.2019Віктор Крищин, політичний оглядач



Рівне-Ракурс №10 від 11.07.2019p. 
На головну сторінку