Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №921 від 11.07.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

У Клевані тхне фарбою. Що робити мешканцям?

У Клевані тхне фарбою. Що робити мешканцям?

У Клевані люди скаржаться на неприємний їдкий запах, причиною якого, імовірно, є місцеве підприємство з виробництва фарб.

У п’ятницю, 5 липня, задля обговорення і вирішення питання зібрались перший заступник голови ОДА Віталій Унідр, перший заступник селищного голови Володимир Мокляк, член виконавчого комітету Сергій Мініч, голова земельної комісії Роман Коцюбайло та депутати селищної ради.

За словами мешканців, причина запаху одна - робота місцевого підприємства «Колор-СІМ», що спеціалізується на виробництві різного роду фарб. Разом з тим на заводі працює багато місцевих жителів, тому воно є важливим джерелом наповнення казни Клеванської ОТГ.

Крім того, підприємство «Колор-СІМ» зацікавлене у затвердженні генерального плану місцевості та розширенні своїх потужностей.

- Ця проблема вимагає термінового вирішення, адже стоїть гостре питання здоров’я місцевих жителів. Однак забороняти роботу підприємства теж не варто, адже воно є джерелом прибутку громади. Вирішення єдине – змусити підприємтво працювати без порушень екологічних норм. Тому зараз важливо і налагодити діалог між сторонами, і вирішити питання наявності неприємного запаху, - заначив Віталій Ундір.

У результаті обговорення представники обласної та місцевої влади домовилися про проведення замірів повітря на сторонні показники. Наразі вже шукають незалежного виконавця замірів та якнайшвидшого вирішення проблеми.

- Зараз необхідно точно з’ясувати причини викидів в атмосферу та де в технологічному процесі вони виникають. Після цього можна буде говорити про конкретні заходи боротьби із запахом, - зазначив перший заступник голови адміністрації.

Керівництво фірми також взялось за вирішення проблеми та шукає способи нормалізації викидів із залученням сучасних фільтрів і новітніх механізмів.

11.07.2019



Рівне-Ракурс №10 від 11.07.2019p. 
На головну сторінку