Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №208 від 06.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ситуація

“Захистіть наше право на працю!”

“Захистіть наше право на працю!”

- наполягають працівники Клеванської нафтобази

та члени їхніх сімей

У вересневому номері “РР” йшлося про акцію протесту, ініційовану жителями селища Клевань Рівненського району проти розширення будівництва і подальшої експлуатації нафтобази, розташованої на території селища. На знак протесту клеванці навіть вийшли на рейки і на цілих півгодини затримали рух потягів.

А невдовзі на тому ж місці, в Клевані відбулася ще одна, теж доволі численна акція протесту. Цього разу своє обурення ситуацією, що склалася навколо нафтобази, висловлювали працівники нафтобази і члени їхніх сімей. В офіційному прес-релізі підприємства “Оптіма-770-Р”, під назвою “Не заважайте працювати!”, зокрема, йдеться:

“…Учора, 2 жовтня, працівники та сім’ї Клеванської нафтобази, ТзОВ “Захід-ресурси” і Рівненського відділення ВАТ “Укрнафта” взяли участь в акції протесту щодо безпідставних звинувачень у незаконному будівництві другої черги складу світлих нафтопродуктів у Клевані. Близько 500 осіб разом із 150 мешканцями, які теж прийшли у центр селища підтримати функціонування у Клевані складу нафтопродуктів, відстоювали своє конституційне право на працю і повноцінне життя їхніх сімей”.

Як зазначив присутній на

заході начальник обласного управління охорони здоров’я, депутат обласної ради Мирослав Семанів, увесь конфлікт потрібно перевести виключно у правове поле:

- Запевнення окремих осіб щодо погіршення стану здоров’я – безпідставні. У лікарнях не зафіксовано збільшення кількості скарг від громадян і, зокрема, від жителів Клеваня на погане самопочуття. Окрім того, неодноразові перевірки, в тому числі відбір ґрунту, води і повітря на території нафтобази лабораторіями санепідемстанції і управління екології підтвердили, що діяльність нафтобази відповідає всім нормам.

Надійшла також інформація із транспортної прокуратури, про те, що нині ведеться слідство, відповідно до порушеної кримінальної справи за ст.279, ч.1 Кримінального кодексу України щодо блокування транспортних комунікацій.

“Ми хочемо працювати, годувати свої сім’ї…”

А тим часом працівники ДП «Оптіма-770-Р», ТзОВ «Захід-ресурси», ВАТ “Укрнафта” — учасники акції, - підписали звернення до Президента, прем’єр-міністра України, обласного прокурора і голови Держкомпідприємництва з проханням захистити їхнє право на працю.

У документі, адресованому редакції “РР”, зокрема, йдеться: “Просимо Вас захистити нас і наші сім’ї від політичних акцій, які мають місце напередодні виборів у смт Клевань Рівненської області. Ми хочемо працювати, годувати свої сім’ї. Ми втомилися від постійних перевірок контролюючих структур щодо законності функціонування нафтобази, оскільки всі вони показали, що нафтобаза функціонує правомірно, на ній дотримуються всі вимоги нормативних документів. Більше того, завдяки збільшенню потужностей нафтобази, застосуванню новітніх технологій в області розширюється мережа автозаправок, створюються нові робочі місця. За великим рахунком, вся ця діяльність підприємства спрямована на виконання Указів Президента України, програми Уряду щодо подолання кризи на ринку нафтопродуктів.

Так, лише в 2005 році, завдяки діяльності складу світлих нафтопродуктів ДП «Оптіма-770-Р» до місцевого бюджету (мається на увазі бюджет смт Клевань) надійшло понад 116 тисяч гривень різних платежів. Крім того, завдяки ДП «Оптіма-770-Р» було відремонтовано дорогу в селищі та здійснено освітлення центральної вулиці смт Клевань (на загальну суму майже 138 тисяч гривень). Підприємство постійно надає благодійну допомогу ветеранам війни, соціальним та медичним закладам.

“Захистіть наше право на працю, - вимагають працівники ДП “Оптіма-770-Р”, Клеванської нафтобази, ТзОВ “Захід-ресурси” і Рівненського відділення ВАТ “Укрнафта”, - право, гарантоване нам Конституцією України.

06.10.2005Петро КУЗЬМУК



Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2005p. 
На головну сторінку