Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №924 від 01.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як заготовити зелень на зиму

Як заготовити зелень на зиму

Який аромат розноситься по кухні, коли взимку дістаєш із засіків мішечок з сушеною зеленню! Така зелень прекрасно підійде в якості запашної приправи до рибних і м’ясних страв. Ось тільки, щоб насолоджуватися її смаком в холоди, заготовку треба починати вже зараз. Що можна зробити? Можна, звичайно, виростити зелень в будинку, але можна і заготовити на зиму.

Засушити

Для початку зелень потрібно підготувати: перебрати, відрізати корені, промити холодною водою. Викласти тонким шаром на чисту тканину і дати обсохнути. Потім стебла дрібно нарізати, а листя залишити цілими. У такому вигляді покласти зелень сушитися в добре провітрюваному приміщенні.

Час від часу перевертати. Зелень вважається добре просушеною, якщо при стисненні розсипається в порошок. Висушивши, покладіть її в банку або тканинний мішечок. У таких умовах її можна зберігати близько 3 років.

Засолити

Для засолювання 1 кг зелені необхідно взяти 250 г солі (краще крупного помелу). Всю зелень нарізати якомога дрібніше, додати сіль і ретельно перемішати. При бажанні можна приправити невеликою кількістю нарізаного часнику. Розкласти отриману суміш у банки. Зверху трохи прим’яти, щоб виступив сік. Закрити кришками і дати постояти при кімнатній температурі. Через 2 - 4 дні банки відкрити і додати зелень з сіллю доверху. Прибрати в темне прохолодне місце.

Замаринувати

Зелень крупно нарізати, укласти в невеликі банки і залити маринадом. Щоб приготувати маринад необхідно на 1 літр питної води взяти 30 г солі, додати 50 г. цукру і приблизно 1 ст. л. столового оцту. Банки із зеленню простерилізувати і закатати. Зберігається маринована зелень в темному прохолодному приміщенні.

Заморозити

Для цього зелень необхідно дрібно нарізати, розфасувати невеликими порціями у формочки для льоду, залити кип’яченою водою кімнатної температури і поставити в морозильну камеру. Крижані кубики можна додавати, наприклад, в суп в кінці варіння.

01.08.2019



Рівне-Ракурс №10 від 01.08.2019p. 
На головну сторінку