Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №924 від 01.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як правильно зберігати сухофрукти

Як правильно зберігати сухофрукти

Як зберігати сухофрукти правильно, щоб вони не втратили своїх смакових якостей, і щоб у них з часом ніхто не завівся?

Прийнято вважати, що зберігати сухофрукти краще всього в полотняних мішечках, в сухому приміщенні, часом відкриваючи, провітрюючи і перебираючи. Багато хто саме так і робить, але практично завжди, рано чи пізно, в мішечках заводяться личинки комах.

До того ж при зберіганні в тканинних мішечках, сухофрукти повністю всихають і стають придатними лише для компотів. Адже є любителі просто погризти сушені яблучка.

Деякі шукають інші варіанти: намагаються зберігати сухофрукти в скляних банках, закритих щільними кришками, зберігають сухофрукти в поліетиленових пакетах. Але кращим на наш погляд рішенням є зберігання сухофруктів в пластикових пляшках з-під мінеральної води. Готові сухофрукти прямо з електричної сушарки порціями потрібно скласти в сухі чисті пластикові пляшки до їх повного наповнення. При цьому намагайтеся якомога менше тримати бутель відкритим. На дно можна покласти серветку. Вона вбере зайву вологу. Зберігати упаковані таким чином сухофрукти можна в коморі або в шафі на антресолях. Шкідники в сушених яблуках і грушах не заводяться.

01.08.2019



Рівне-Ракурс №10 від 01.08.2019p. 
На головну сторінку