Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №278 від 08.02.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Таланти повертаються додому

"Золотий соловейко" у Рівному

Сольний концерт співачки Оксани Миронюк-Рокитинець

Відома далеко за межами Батьківщини своїм чудовим сопрано, Оксана Рокитинець закінчила Рівненське музучилище, потім - Львівську музичну академію ім.М.Лисенка та Краківську консерваторію ім.В.Лутославського. Минулого уїк-енду рівняни мали щасливу можливість почути співачку зі сцени Рівненського академічного музично-драматичного театру.

У репертуарі молодої, але титулованої української солістки (пані Оксана - лауреат багатьох престижних музичних конкурсів, володарка головного призу “Золотий соловейко” міжнародного фестивалю “Бельканто”, що проходив у Польщі) - твори відомих композиторів минулого і наших сучасників.

В концерті лунали арії з опер і романси італійських класиків - Джованні Паізіелло, Альфредо Каталані, Джакомо Пуччіні, Вінченцо Белліні. Справжнім відкриттям для рівненських цінувальників вокального співу стала каватина Гальшки з однойменної опери Станіслава Монюшка в інтерпретації Оксани Миронюк-Рокитинець.

Українська класика посідає почесне місце у репертуарі співачки. Слухачі тепло сприймали у виконанні землячки арії Оксани та Одарки з опери Семена Гулака-Артемовського “Запорожець за Дунаєм”, Наталки з опери Миколи Лисенка “Наталка-Полтавка”.

08.02.2007Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 08.02.2007p. 
На головну сторінку