Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №208 від 06.10.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У всіх на устах

Зарічнюк на місці - міліція працює

Зарічнюк на місці - міліція працює

- Дехто чекає - не дочекається, коли Зарічнюк піде..., - такими словами почав прес-конференцію полковник міліції Григорій ЗАРІЧНЮК, звітуючись про роботу правоохоронних органів області за останні 9 місяців. - Але я на місці, і зроблю все можливе, щоб зменшити рівень злочинності в області, хто б що не казав.

Справа в тім, що останнім часом у засобах масової інформації звучить жорстка критика роботи міліції в області.

- Але вона не завжди справедлива, - зауважив пан Григорій. - Так, ріст злочинів у області є, але й розкритих злочинів теж збільшилося. Можу назвати лише три райвідділи, які поки що працюють не зовсім ефективно: Дубенський, Млинівський та міста Кузнецовськ. Основна причина “збою” у роботі міліції - постійний потік кадрів. Багато молодих працівників ідуть з лав міліції, бо не бачать свого майбутнього в цій правоохоронній структурі. У зв’язку з цим, на одного працівника міліції сьогодні припадає велике навантаження - деякі співробітники працюють за трьох.

Попри те, міліція працює і викриває правопорушників. Так, усі 26 навмисних убивств, які трапилися в нашій області з початку цього року - розкриті, 9 згвалтувань - теж. Зареєстровано 154 факти вилучення зброї..

- Сьогодні велике занепокоєння в нас викликає ріст наркоманії серед молоді, - продовжив полковник. - У зв’язку з цим ми проводимо рейди по гуртожитках обласного центру і викриваємо “вогнища” розповсюдження цієї біди. Так, Нещодавно завершилася перевірка гуртожитків на вулиці Остафова міста Рівного. Подібні рейди проводитимуться і в подальшому. Варто тут згадати і про другу біду - самогоноваріння з метою наживи. Уявіть, цього року в жителів Рівненщини було вилучено 3 тисячі 256 літрів самогону! У самогонщиків забрали 337 самогонних апаратів, а 1 тисячу 272 людей було притягнуто до відповідальності.

А ще цього року правоохоронці викрили ряд фактів корупції. Міліція склала 44 протоколи про корупцію, у тому числі 15 - на державних службовців.

- Чому ж у нашій роботі опоненти бачать тільки негативне?! - обурюється головний міліціонер області.

06.10.2005Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 06.10.2005p. 
На головну сторінку