Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №927 від 22.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чистимо килим від шерсті домашнього улюбленця

Чистимо килим від шерсті домашнього улюбленця

Домашнія тварина, будь то собака або кішка, регулярно викликає проблему з прибиранням. Її шерсть забивається у килими. Ми підкажемо вам кілька простих способів, як очистити килим від шерсті домашніх тварин.

Підметіть килим вологим віником. Швидше за все, ви видалите лише частину шерсті, проте інші волоски піднімуться, і їх можна буде легко зібрати пилососом. 

Чистка вологою ганчіркою. Починаючи з одного краю, пройдіться по всьому килиму вологою ганчіркою. У міру того, як ганчірка буде забиватися шерстю, промивайте її чистою водою. Метод досить копіткий, але дозволяє повністю позбутися від шерсті тварин навіть на дуже брудних килимах.

Також для прибирання шерсті можна використовувати липку стрічку, наприклад скотч. Оберніть стрічкою руку (липкою стороною назовні) і притисніть до килима. Міняйте стрічку в міру її забруднення. Таким же способом можна почистити і м’які меблі.

Найшвидший спосіб: змішайте 1 склянку води і 1 склянку кондиціонера для білизни. За допомогою пульверизатора розпороште на килим. Ця суміш «послабить» шерсть тварин. Пропилососьте килим.

Можна використовувати спеціальні рукавиці для вичісування кішок і собак, які продаються в зоомагазинах. Це виріб з тканини з одною прогумованою стороною, на яку і прилипає шерсть тварин. Ви можете не тільки вичісувати такою рукавицею свого вихованця, але й пройтися по килиму.

22.08.2019



Рівне-Ракурс №10 від 22.08.2019p. 
На головну сторінку