Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №927 від 24.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як вибрати профнастил для даху?

Як вибрати профнастил для даху?

Сьогодні профільні листи часто застосовують для будівництва покрівлі як в господарських будівлях, так і при будівництві приватних будинків. У продажу профнастил доступний в різних колірних рішеннях, завдяки чому не важко буде знайти найбільш підходящий варіант, який гармонійно впишеться в екстер'єр будинку. Однак колір - далеко не єдиний параметр, який треба враховувати при виборі матеріалу для покрівлі. Важливо правильно визначити товщину листів, їх ширину, висоту, а також ширину хвилі. Варто враховувати, що характеристики міцності профнастилу багато в чому визначаються його товщиною. Чим вище цей показник, тим міцніше і довговічніше матеріал.

Основний критерій - розмір хвилі. Саме від цього значення багато в чому залежить експлуатаційний термін профнастилу https://xatakryta.com/profnastil/. Залежно від ширини і висоти хвилі листи мають різне маркування. Для даху треба вибирати або маркування "H", або "HC". Поруч з цими літерами зазвичай розміщується напис, наприклад, HC-44-1000. У цьому випадку 44 - це висота хвилі, а 1000 позначає корисну ширину. Чим більше ці значення, тим краще несуча здатність профнастилу.

Додаткові рекомендації

При виборі важливо звертати увагу на наявність цинкової захисту. Залежно від відсоткової частки цинку, що міститься в кожному квадратному метрі профільного листа, розрізняють три класи даного матеріалу. Самий довговічний і надійний - профнастил преміум класу. Менш дорогий - стандартний клас листів, а найдешевші і менш захищені від зовнішніх впливів - листи бізнес-класу. У них на кожен квадратний метр припадає тільки до 220 г цинку (в листах преміум класу цей показник не нижче 275 г).

У продажу доступний покритий фарбою профнастил або листи з полімерним покриттям. Перший тип матеріалу коштує дешевше, але з часом фарба тріскається і втрачає свої захисні властивості. Тому краще віддавати перевагу профільним листам з полімерним покриттям, таким як поліестер, пурал або пластизол.

24.08.2019



Рівне-Ракурс №10 від 24.08.2019p. 
На головну сторінку