Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №928 від 30.08.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Осінні правила догляду за волоссям

Осінні правила догляду за волоссям

З приходом осені та зими всім нам вкрай потрібно більше дбати не тільки про шкіру, а й волосся. Адже в цей період багато хто починає помічати його сухість і ламкість. Тому з’являтися на вулиці, віддаючи данину моді, з непокритою головою за мінусової температури - просто нерозумно. Прості правила, яких потрібно дотримуватися, аби волосся було здоровим.

• Насамперед у жодному разі не можна виходити на мороз із вологим волоссям: від холоду починає погіршуватися кровообіг унаслідок спазму судин шкіри голови, що призводить до випадання волосся. Якщо температура на вулиці опускається нижче +5, краще надягти легку плетену шапочку. А вже коли вона впала до мінусової - не зашкодить і хутряний головний убір.

• Якщо ви, вийшовши з теплого приміщення без головного убору, відразу ж потрапляєте на мороз, спазм судин забезпечений. Тому «одягати» голову потрібно, ще перебуваючи в приміщенні.

• Стежте за тим, щоб капелюх чи шапка не стискувала скроні й потилицю. Ваш головний убір повинен обов’язково мати якусь «вентиляцію» - хоча б кілька дірочок спереду й ззаду. Шкіра голови має вільно дихати й мати нормальний теплообмін. Тому дотримуйтеся такого правила: надовго заходячи в будь-яке закрите приміщення - транспорт, офіс, магазини, знімайте головний убір і по можливості розчісуйте волосся руками. Відмовтеся взимку від складних укладок з мусами, гелями й лаками. Вибирайте просту стрижку, яку можна швидко привести в порядок.

• Змініть шампунь. Дуже багато жінок скаржаться на те, що взимку через шапку навіть нормальне волосся доводиться мити мало не щодня. Тому до процесу миття голови в холодну пору року треба підходити з усією відповідальністю. Змініть звичний шампунь на максимально м’який, з позначкою «для щоденного застосування». Не нехтуйте дитячими серіями: вони нейтральні. Важливо ретельно змивати залишки шампуню, інакше вже через кілька годин волосся виглядатиме так, немов його й не мили.

• Якщо голова дуже швидко жирніє, можливо, річ тут зовсім не в шапці. Спробуйте зменшити у своєму раціоні споживання вуглеводів - солодкого, виробів з борошна й картоплі. Не відмовляйтеся від бальзамів і кондиціонерів, адже взимку нашому волоссю потрібне особливе живлення.

• Перегляньте свій запас аксесуарів для волосся - щітки, шпильки, бігуді та ін. Найбезпечнішими є дерев’яні гребінці, найшкідливішими - металеві.

• Подбайте й про живлення волосся зсередини - простіше кажучи, приймайте вітамінні комплекси. Найбільш корисними є вітаміни А, Е, В, С, а також фолієва кислота. Виконуючи всі ці нескладні рекомендації, ви зумієте зберегти здоров’я вашого волосся не тільки до наступної весни, а й на все життя.

30.08.2019



Рівне-Ракурс №10 від 30.08.2019p. 
На головну сторінку